avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie accidente de munca-cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie accidente de munca-cumul de functii

Indemnizatia accident de munca , cod "03" se deconteaza din fondul de accidente doar angajatorului unde s-a intamplat, cercetat, declarat accidentul de munca!? Salariatul accidentat nu se mai prezinta la niciun loc de munca(are doua locuri de munca-norma intreaga, timp partial). Cum apare in Revisal perioada de incapacitate temporara de munca la ceilalti angajatori, daca certificatele medicale nu pot fii inregistrate si declarate !? Suspendarea raportului de munca la cererea salariatului?! Va rog foarte mult sa ma indrumati. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 4 Iulie 2016
In REVISAL nu se opereaza perioadele de incapacitate temporara de munca.

Suspendarea raportului de munca la cererea salariatului poate avea loc in urmatoarele situatii :
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
c) concediu paternal;
d) concediu pentru formare profesionala;
e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;
f) participarea la greva.
g) concediu de acomodare (de la 12.08.2016)
plus
concediu fara plata.
@freeelis:Va multumesc. Stiu ca nu se opereaza in revisal perioadele de incapacitate temporara de munca.Cred ca nu am fost suficient de explicita. Un salariat(cumul de functii) nu se poate prezenta la al doilea loc de munca, deoarece a suferit un accident de munca la primul loc de munca. Nu se pot inregistra nici concediile medicale doar la angajatorul unde acesta a suferit accidentul...Nu inceteaza nici raportul de munca.Este o perioada in care acesta nu lucreaza concret.
Singura solutie este concediul fara plata din initiativa salariatului?!
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Themis7, utilizator
Salariatul va fi practic "absent motivat" la celalalt loc de munca. M-am gandit sa solicit celuilalt angajator unde se deconteaza accidentul de munca o adeverinta care sa ateste faptul ca este in incapacitate de munca datorita accidentului de munca suferit.
Themis7 a scris:

....
Singura solutie este concediul fara plata din initiativa salariatului?!


Sau CO pe acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere daniela.ilea daniela.ilea Dupa ce primesc preavizul de 20 de zile pot sa intru in concediul medical? (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate prelungi un preaviz in cazul demisiei ... swarowski swarowski In ce conditii se poate prelungi un preaviz in cazul demisiei la cererea angajatului? Motivul invocat de angajator a fost ca cele 20 de zile conform CIM nu ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul sa prelungeasca preavizul? buia buia doresc sa stiu daca este posibil ca angajatorul sa prelungeasca preavizul (15 zile lucratoare). In lege am vazut conditiile in care angajatul poate prelungi ... (vezi toată discuția)