stiu ca MF trebuie sa aiba valarea mai mare de 1.800 lei ,dar voiam o confirmare cu privire la casarea MF, daca tot a venit vorba de casare, deci este corect ce am inteles eu ca daca faci casarea in intr-o periada mai mica de 5 ani (adica cat este periada de ajustare a tva) atunci trebuie facuta ajustarea iar daca ofaci dupa 5 ani ,nu mai este necesara ajustarea tva
Da,ati inteles bine.
Norme metodologice
(8) Ajustarea taxei deductibile prevăzute la art. 149 alin. (4) lit. d) din Codul fiscal se efectuează o singură dată pentru întreaga perioadă de ajustare rămasă, incluzând anul în care apare obligaţia ajustării, şi este de până la o cincime sau, după caz, o douăzecime pe an din valoarea taxei deduse iniţial, fiind operată în decontul TVA aferent perioadei fiscale în care bunurile de capital îşi încetează existenţa, cu excepţia situaţiilor prevăzute la alin. (9). Casarea unui bun de capital înainte de expirarea duratei normale de funcţionare a acestuia nu este considerată livrare către sine, dar se aplică prevederile referitoare la ajustare, dacă bunul îşi încetează existenţa în întreprindere în cadrul perioadei de ajustare. Aceleaşi prevederi se aplică şi în cazul casării unui bun de capital după expirarea duratei normale de funcţionare, dar în cursul perioadei de ajustare