avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contoare individuale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contoare individuale

Are cineva dreptul de a verifica corectitudinea indexul dat pentru contoarele de apă rece şi caldă?
Cel mai recent răspuns: dorina27 , utilizator 08:26, 6 Iulie 2016
Este temeinic si perfect legal ca reprezentantii asociatiei de proprietari,periodic sa verifice atat corectitudinea indexului consum individual cat si buna functionare a apometrelor individuale
Prin aceste verificari periodice se asigura corectitudinea consumului individual comunicat ,
eventual se pot depista surse individuale care genereaza supliment consum care nu este inregistrat de apometrele individuale clasa precizie mica tip A sau B dar sunt contorizate de catre apometrul de bransament clasa de precizie crescuta tip C sau D
La asociatia noastra s-au scos contorii de apa afara, s-au cumparat contori de bransament de tip C. Citirea contorilor se face de catre administrator imediat dupa ce se transmite citirea de catre Apa Serv. Rezultatele sunt pe masura asteptarilor, zero pierderi/ zero diferenta de citire daca acestea sunt citite imediat, daca sunt citite a doua zi sau a treia zi, diferenta este minus procentaj%.. Contorii grupa C, au o precizie mai buna, adica contorizeaza picatura. Astfel s-au stopat acele discutii de colt de bloc,'''daministratorul...""".
blocurile nou construite au apometrele afara din apartament.
Fireste, aste e o solutie moderna.
Blocul nostru este construit in 1982, dar Asociatiile si nioi fiecare avem obligatia sa-l modernizam, reparam reabilitam, suntem proprietari de apartamente si implicit cota parte indiviza. Orice investitie se recupereaza in timp si locuiesti in confort, frumos si civilizat. Abrambureala asta cu contorii in apartamente, este doar o treaba haotica, comunista, fiecare fura pe vecinu... Cand contorii nu se citesc in acelas timp si nu sut toti de aceia marca, sau sunt pozitionati gresit si se mai si citeste dupa ureche, cineva plateste pentru celalalt mai smecher. Am vazut persoane care strang cu picatura apa in cada sau la ghiuveta in bucatarie au cate un pet/ lighean etc.. Cam primitiva treaba, dar ce nu face omul pentru a economisi in propriul buzunar... , ca doara suntem la comun,platesc altii mai fraeri. Cum si d-nul de mai sus, care este ofuscat ca a fost verificati contorii din casa. Asta inseamna ca nu prea trece pe la Asociatie, nu participa la sedinte, nu cunoaste legea care il apara, drepturi si obligatii care fiecare dintre noi trebuie sa le cunoastem si sa le respectam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari nu-mi permite schimbarea apometrelor geni1 geni1 Buna ziua! Am achizitionat apometre clasa C, intrucat pierderile care vin per persoana sunt exagerate. Dna de la asociatie mi-a transmis ca nu este voie sa ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre liliana iordache liliana iordache cine este raspunzator pt dif mare de metri cubi de apa rece si calda din lista la asociatie? (vezi toată discuția)