avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Munca in strainatate pe timpul concediului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Munca in strainatate pe timpul concediului pentru crestera copilului

Buna ziua.
1. Daca raman in concediu crestere copil si iau si cei 85% din salariu, pot lucra legal in strainatate? ( Marea Britanie sau Italia )

2. In cazul in care raspunsul la prima intrebare e negativ, se poate ramane in concediu crestere copil 2 ani dar fara sa primesc cei 85% din salariu si sa lucrez in strainatate legal?
Multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 20 Mai 2025
OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

Condiția prevăzută la alin. (1) lit. c) se consideră îndeplinită și în situația în care, după stabilirea dreptului, persoana îndreptățită, împreună cu copilul pentru care se stabilește dreptul, își stabilește temporar reședința în altă țară.
Prin temporar se înțelege o perioadă de până la 6 luni pe an pentru toate situațiile.

Dreptul la indemnizație se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil pentru mama studenta Nicolae87 Nicolae87 Buna ziua, am si eu o intrebare: Daca sotia mea este insarcinata in luna a 8-a, si a finisat studiile in luna iulie in strainatate, si urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent in eventualitatea plecarii din tara barnasorina barnasorina Buna ziua. Sotul meu ia stimulent de insertie pt copilul nostru pana la 2 ani,este angajat la firma la care a lucrat si inainte,dar ar vrea sa plece in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)