avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba - CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba - CIM

Am avut un CIM pe perioada determinata de 3 luni, la finalul caruia am semnat un nou contract pe perioada nedeterminata in care se stipula si o perioada de proba de 20 zile. Pot in timpul acestei perioade de proba (a doua) sa renunt la contract prin notificare de incetare fara preaviz? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
buz_oianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 8 Iulie 2016
Potrivit art.31 alin.3 C.mun., art. 31 alin. (41) C. muncii, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Prin urmare, daca sunteti in perioada de proba , puteti printr-o notificare scrisă - condiţie ad validitatem -, să aduceti la cunoştinţa angajatorului voinţa de încetare a contractului individual de munca.
Nu se efectueaza preaviz intr-o astfel de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm. nedeterminata suspendat cu art. 31 alin. 3 din codul muncii miroxana miroxana Am și eu o nelămurire. În ianuarie 2019 a fost desființat departamentul de vânzări în care lucram, prin urmare am fost toți concediați. La finalul ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract individual de munca siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca incetare contractului individual de munca in perioada de proba, (de 90 zile calendaristice) se poate face doar printr-o ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ca angajat dorel_santi dorel_santi am lucrat intr-o societate in perioada de proba, iar societatea decide prin notificare ca intemeiul art.31, aliniat 3 din legea nr 53/2003-codul muncii sunt ... (vezi toată discuția)