Buna seara. As vrea sa stiu daca este considerata crestere salariala urmatoarea situatie: o persoana care lucreaza part-time 12 ore pe saptamana si primeste un salariu net lunar de 608 lei primeste oferta de marire salariu cu 74 lei dar i se cere sa presteze 15 ore saptamanal. Este aceasta o marire de salariu ? Pare mai curand o diminuare. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ar fi fost vorba despre o majorare de salariu doar in conditiile in care crestea doar salariul net nu si nr de ore prestate . In aceste conditii, nu poate fi vorba despre o crestere ci despre o diminuare a salariului.
Calculul tarifului net orar dovedeste acest fapt,astfel:
608/12=50,66 lei /ora lucrata
682/15=45,46 lei/ora lucrata (unde 682 este suma neta dupa majorarea cu 74lei)
Oricum,salariul care trebuie precizat în contractul individual de muncă al salariatului cu fractiune de norma este salariul de bază lunar brut (nu cel net) și nu cel orar
.Angajatul respectiv este platit actualmente cu un salariu brut de 799lei(608net) pentru un program de 60 ore /luna si se propune un salariu brut de 905lei(net 682)pt un program de 75 de ore /luna.
Doar aparent ar fi vorba despre o crestere,dar in realitate nu este asa, pt. ca, pt salariul majorat ,angajatul va presta mai multe ore,respectiv in loc de 12 ore/saptamana /60/luna ,15 ore pe saptamana/75ore/luna .
Problema salariu
dragonu89
Buna ziua,am o problema cu care ma confrunt,am primit fluturasul de salar,in valoare de 779 lei,deci e pe luna iulie,aici se include marirea la 900 lei(,eu ... (vezi toată discuția)
Calcul salar orar
Anaj
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza corect SALARIUL ORAR:
1. salar de incadrare / 168 ore (media de ore lunara stabilita pentru anul 2014) sau 2. salar de ... (vezi toată discuția)