avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire asiguratorie vs poprire executorie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire asiguratorie vs poprire executorie

pe contul lui A deschis la banca se infiinteaza o poprire asiguratorie de catre creditorul X. Dupa infiintarea acestei popriri asiguratorii, pe contul lui A se infiinteaza si o poprire executorie de catre creditorul B.
Ce face Banca in acest caz? Vireaza disponibilul din cont catre B? Blocheaza/indisponibilizeaza soldul contului pana poprirea asiguratorie devine executorie?
Care este ordinea de prioritate intre poprirea asiguratorie si cea executorie?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 15:51, 8 Iulie 2016
Indisponibilizarea sumelor de bani opereaza pe toate conturiile deschise pana la achitarea integrala a creantelor recunoscute ,deci atat X ,cat si B isi vor lua banii daca sunt bani in cont.

In cazul creantelor care au aceeasi ordine de preferinta, daca legea nu prevede altfel, suma realizata se repartizeaza intre creditori proportional cu creanta

Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
ma interesa distinctia poprire asiguratorie (inregistrata prima), dupa care vine o poprire executorie.
Mai precis, concursul/ordinea de prioritate intre cele 2 tipuri de poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)
Calcul 2 sau mai multe popriri Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, cum procedam in situatia in care pe numele unui salariat avem 2 sau mai multe popriri ?! Stim ca regula este ca totalul popririlor sa nu ... (vezi toată discuția)
Se pot prescrie ratele de credit in perioada de executare? eagle_free eagle_free Buna ziua. Daca spre exemplu o persoana este in stadiul de executare silita asupra a 2 imprumuturi restante si are poprire pe contul cu salariu, as vrea sa ... (vezi toată discuția)