avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatie angajat la plata in cont BRD
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatie angajat la plata in cont BRD

Angajatorul poate obliga un angajat care are deja card de salarii/plati la ING sa primeasca salariul pe un alt card gen BRD?
Va multumesc
Codul Muncii prevede posibilitatea si nu obligativitatea ca salariul sa seefectueze prin virament intr-un cont bancar. Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.

Art.166 C.mun.
...
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
....

Nu exista in lege interdictia de a va alege o banca unde sa va fie transferat salariul.
Nu va poate obliga!Contul bancar il faceti in baza unui contract cu banca,ori daca nu vreti sa faceti acest contract nimeni nu va poate obliga,nici chiar angajatorul.
Aveti mai jos dispozitiile CM referitoare la plata salariului.

Plata salariului
Art. 166
(1)Salariul se plăteşte în bani cel puţin odată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2)Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar.
(3)Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 165, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)
Carduri salariu obligatorii, legalitate impunere de catre angajator moisacul moisacul Este obligatoriu ca societatea angajatoare sa ma oblige sa-mi fac card de salariu la o banca comerciala, altfel nu vor sa-mi de banii pe salariu cash. Care ... (vezi toată discuția)
Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)