Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat intr-o situatie mai delicata: mama mea locuieste in casa mea, pe care am achizitionat-o de la bunica (contract vanzare cumparare). mi-am gasit un job bun in strainatate, si dupa cateva luni ma trezesc cu proces de la mama mea si fratele ei. Ne-am judecat pe fond si am castigat. Acum a facut apel. Mi-a ajuns si m-am saturat, si doresc sa o evacuez din casa, cu toate ca e mama. Am incercat de multe ori sa discut cu ea, i-am oferit drept de folosinta pe toata durata vietii, dar nu vrea. ea doreste imobilul pe numele ei exclusiv.
As dori sa stiu care este procedura cea mai simpla sa o evacuez.
Sincer, asta este ultimul lucru pe care mi l-as fi dorit, dar nu mai pot risca ca dupa cativa ani sa ma dea din nou in judecata.
Va multumesc anticipat.
Procedura de evacuare ,in speta dv se poate realiza in baza unei hotarari judecatoresti definitive
Promovati actiune in instanta pentru evacuare impotriva mamei dv
Daca instanta dispune hotarare favorabila dv,urmeaza sa apelati la executor judecatoresc care sa materializeze hotararea
Aveți în vedere că dvs aveți o datorie de întreținere a mamei dvs în caz că aceasta nu are venituri suficiente. Cheltuielile de întreținere implică și nevoile locative, astfel că, în funcție de situație, se va stabili dacă se justifică evacuarea mamei dvs.
Daca are datorii la intretinere o puteti evacua mai usor prin hotarare judecatoreasca.
Oricum trebuie deschis un proces pentru evacuare.
Procesul nu este complicat tare sub aspect juridic dar sub aspect emotional se poate ca instanta sa va tot plimbe...
Eu am avut un proces asemanator cu paratul care se vroia evacuat, eu aparand paratul si procesul a durat vreo 3 ani pe vechea lege cand lucrurile se miscau mai repede decat acum.
Pana la urma s-au impacat ca in atatia ani...
In cazul dvs. se poate dovedi util un proces de evacuare deoarece avocatul dvs. poate purta discutii cu mama dvs. si sa o rezolvati amiabil cumva in sensul sa nu va mai tot dea in judecata.
Vedeti ce avocat veti angaja si poate veti avea noroc sa rezolvati problema fara sa se mai ajunga la evacuare.
Buna seara. De curiozitate, pe ce motiv v-a intentat proces? Ce a cerut instantei?
E posibil ca mama sa considere ca daca nu cumparati dvs imobilul, l-ar fi mostenit dansa si fratele dansei.
Ce o nemultumeste? Nu are incredere ca o veti lasa sa traiasca acolo? Ce va reproseaza mai exact?