avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Valabilitate apostila pe certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Valabilitate apostila pe certificat de nastere

as dori sa stiu daca apostila aplicata pe un certificat de nastere are termen de valabilitate. am deja aplicata apostila pe certificatul de nastere ( cf. conventiei de la Haga din 5.10.1961) in anul 2013. Este necesara o noua apostilare sau este valabila cea facuta in 2013? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Starlet , utilizator 00:31, 25 Ianuarie 2024
Avand in vedere ca in principiu certificatul de nastere se da o data in viata, apostila de pe el nu expira. Nu e ca la certificatul de divort, in care se cere ca apostila sa fie nu mai veche de sase luni.
Este valabila. Doar daca solicitati un nou certificat veti fii nevoit/a sa-l apostilati din nou, asta in cazul in care veti avea nevoie de el in strainatate. La fel de bine puteti solicita eliberarea unui extras multilingv, care nu mai este necesar a fii apostilat si care de asemenea este valabil in strainatate.
va multumesc pentru raspuns!
BIU”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pentru casatorie andutza12 andutza12 Buna seara. M am casatorit de curand cu un spaniol si cand trebuia sa ne faca cartea de familie le am zis ca e gresit numele ....a fost o confuzie din partea ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat certificat casatorie burzaanca burzaanca Buna ziua. Sunt plecata in strainatate si doresc sa intentez divort de aici. Am nevoie de un duplicat al certificatului de casatorie deoarece sotul meu l-a ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in sistem international manutmu manutmu Buna ziua, As dori sa aflu mai multe detalii despre Certificatul de nastere in sistem international, si anume: 1. Cand ai nevoie de un astfel de ... (vezi toată discuția)