avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... detasare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

detasare

Buna ziua,
Doresc sa ma detasez anul acesta, dar Consiliul de Administratie de la scoala unde sunt titular nu ma lasa. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
darsza, utilizator
Cel mai recent răspuns: darsza , utilizator 16:35, 12 Iulie 2016
Detasarea nu se poate dispune la solicitarea angajatului.
Buna ziua,
Sa inteleg ca nu ma pot detasa, trebuie sa raman unde sunt titular?
Legea 1/2011
art.254^1
(1) Personalul didactic titular în învăţământul preuniversitar poate fi detaşat în interesul învăţământului, cu acordul său, pentru ocuparea unor posturi din unităţi/instituţii de învăţământ şi unităţi conexe, la solicitarea acestuia, precum şi pentru asigurarea pe perioadă determinată de cel mult un an şcolar a conducerii unităţilor de învăţământ, unităţilor conexe ale învăţământului preuniversitar, inspectoratelor şcolare şi caselor corpului didactic şi a funcţiilor de îndrumare şi de control în inspectoratele şcolare. Detaşarea în interesul învăţământului se realizează conform metodologiei elaborate cu consultarea partenerilor de dialog social şi aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

(2) Detaşarea la cerere a personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar se realizează prin concurs sau concurs specific, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Detaşarea la cerere a personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar se realizează pe o perioadă de cel mult 5 ani şcolari consecutivi, cu păstrarea calităţii de titular în învăţământul preuniversitar.
......

Vedeti si acest link
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Am facut o cerere la scoala unde sunt titular ca sa-mi aprobe cererea mea de detasare in anul scolar 2016/2017 la scoala unde sunt detasat pe anul 2015/2016.
Raspunsul este urmatoarea: In CA s-a votat cu trei voturi pentru aprobarea detasarii si cu patru contra. Cererea DVS. nu este aprobata. Patru membri nu sunt de acord cu detasarea, doar cu conditia ca dna profesoara sa aduca in locul ei un suplinitor calificat.

Vreau sa va intreb ce pot sa fac mai daparte. Dar din metodologie reiese ca am dreptul la detasare.
Detaşarea personalului didactic titular se realizează cu avizul consiliului/consiliilor de
administraţie al/ale unităţii/unităţilor de învăţământ la care cadrul didactic este titular, ţinând
seama de prevederile art. 247, art. 248, art. 262 şi art. 263 alin. (1)-(10) din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, de condiţiile prevăzute în prezenta Metodologie şi de principiile fundamentale prevăzute la art. 3 din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
La articolul 3 din legea nr 53/2003 spune foarte clar:1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)—
(3) este nul de drept.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz detasare in interesul invatamantului Takeda Takeda Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: Doresc sa ma detasez anul acesta in interesul invatamantului, iar metodologia spune ca pentru acest lucru am ... (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariul oanajinga oanajinga Buna ziua! Sunt profesor pensioner si am contract de munca cu durata de 1 an, cu scoala prin care sunt platita cu ora, As dori acum sa beneficiez de salariu, ... (vezi toată discuția)