avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contest. titlu exec. VAMA (BODU 2)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contest. titlu exec. VAMA (BODU 2)

V-am cerut sfatul in data de 27.10.2005 in legatura cu contestatia la titlul executoriu (de 25 mil.) reprezentand o amenda contraventionala vamala din anul 2003.
Am facut asa cum mi-ati sugerat, dar situatia se complica:
- am depus contestatia la executare la judecatorie
- am primit citatie (IN CARE ERA TAIATA ULTIMA FRAZA, DE ACHITARE A UNEI TAXE DE TIMBRU etc. )
- am amanat in scris termenul pt. a-mi pune un aparator
- PRIMESC O NOUA CITATIE (batuta la masina de scris) IN CARE NU APARE DATA EMITERII SI LUNA, numarul camerei, DAR APARE CA SUNT OBLIGAT SA DEPUN PANA LA TERMEN 1.800.000 lei ROL si 15.000 lei timbru judiciar !

1-Este valabila aceasta noua citatie (care contrazice citatia anterioara), in conditiile in care apare in plus acesta suma mare de plata ?
2- Este valabila plata acestei sume, in conditiile mele ?
3- Ce se intampla daca nu platesc aceasta suma si nu ma prezint la termen, in conditiile in care eu am calitatea de contestatar (eu am depus contestatia la executare silita) ?

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?
Va multumesc anticipat pt. un raspuns prompt si calificat.
Citatia este perfect valabila. Mai mult daca nu achitati taxa actiunea va fi anulata ca netimbrata fara ca instanta sa mai intre in fondul cauzei. Consultati un avocat pana nu e prea tarziu.
Av. C.S.
Multumesc Cristina. Am atentionat acest aspect viitorului meu avocat care s-a interesat si ar fi vorba despre o gresala strecurata in cea de-a II-a Citatie privind achitarea pana la termen a taxei de 1.800.000 ROL.
Apropo, pt. justitie se mai utilizeaza plati in LEI VECHI ?
Mi se pare ceva cam ciudat...

Astept raspuns.
GIL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula o cerere de recurs? catalinaciobotaru catalinaciobotaru Buna Ziua, Am deschis un proces de contestare a executarii silite pe care l-am pierdut. Pentru deschiderea acestui proces am cheltuit 7 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Pana cand pot plati taxa judiciara de timbru? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus si eu o cerere de contestatie la executare , nu am platit decat 20 lei pentru ca nu am stiut cat trebuie sa platesc , stiind ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)