Buna ziua ,
Va rog sa imi transmiteti daca se poate incepe construirea unei case daca nu a iesit autorizatia de construire, desi termenul legal de 30 de zile pentru acordarea acesteia a expirat.
Va multumesc.
din ce cunosc exista un proiect de completare a legii prin notiunea de acceptarea tacita, in cazul in care primaria prin serviciul de urbanism nu emitea autorizatia de constructie in termenul legal de 30 de zile...de la data depunerii...dar cel putin la nivelul anul trecut zacea undeva prin parlament....singura posibilitate sa incercati sa intrati in audienta la primar...daca e din zona rurala cu siguranta o sa puteti...
In 2008 parintii mei s-au aflat in aceasi situatie, autorizatia de constructie nu a iesit nici la 3 luni dupa termenul legal, s-au apucat sa contruiasca si dupa vreo inca 3-4 luni au venit niste doamne de la primarie, au constat ca nu era autorizatia emisa si am primit amenda 10000 de lei, normal am facut contestatie si la judecata nu a mai fost de platit decat 500 de lei din cei 10000. Autorizatia a fost emisa cu vreo 7-8 luni intarziere si ar fi insemnat sa asteptam sa vina iarna sa putem sa ne apucam sa construim