avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua contracte de opt ore fiecare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua contracte de opt ore fiecare

Buna seara tuturor.
Ma adresez dumneavoastra in speranta ca poate ma puteti lamuri in legatura cu o situatie mai ciudata.
Este vorba de o persoana care are contract de munca pe perioada nedeterminata incheiat pe opt ore la o farmacie(un lant de farmacii),aceasta persoana fiind la randul ei farmacist .Totodata aceasta persoana a mai dat actele personale unei alte farmacii ,in curs de deschidere.La aceasta a doua farmacie i s-a mai facut alt contract de munca pe perioada nedeterminata tot pe opt ore,pentru ca altfel ministerul sanatatii dupa analizarea dosarului nu elib.autorizatia de functionare,daca dosarul depus nu e complet si cu acest contract de opt ore al farmacistului.Mentionez ca aceasta a doua farmacie nu este deschisa inca,dar contractul este inregistrat la itm.
Un contract este inregistrat la itm bucuresti,cel de-al doilea fiind in alt oras.
Ce se poate intampla cu aceasta persoana care are doua CIM incheiate pe opt ore,si daca este ilegal asa ceva.
Va multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 20 August 2009
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

2. Este posibil incheierea a doua c.i.m. cu norma intreaga.
1. Important este sa fie platite impozitele si contributiile aferente fiecarui CIM in parte.
2. Tot la fel de important este ca cei doi angajatori sa fie multumiti de serviciile prestate de salariatul lor comun, deplasandu-se in viteza de la Bucuresti la... X si retur.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua

Am si eu o situatie asemanatoare si as dori sa imi raspundeti daca este posibila incheierea a doua contracte individuale de munca de 8 ore ambele...in conditiile in care in Codul Muncii maximum de ore saptamanal este de 48 de ore. Angajatorii sunt diferiti si difera si functia. Eventual cumul de functie...

Multumesc mult!!!
1. Raspunsul este acelasi ca mai sus.
2. Cele 48 de ore saptamanal se refera la un singur contract individual de munca.
3. Dvs. va hotarati care este functia de baza si o declarati in scris la celalalt angajator (e necesara in vederea impozitarii venitului). Asta se cheama cumul de functii.
tudorvaleriu a scris:

1. Raspunsul este acelasi ca mai sus.
2. Cele 48 de ore saptamanal se refera la un singur contract individual de munca.
3. Dvs. va hotarati care este functia de baza si o declarati in scris la celalalt angajator (e necesara in vederea impozitarii venitului). Asta se cheama cumul de functii.



Intrebare: va beneficia de deducere la ambele locuri de munca?...... nu cred

Alte discuții în legătură

Cumul de contracte individuale de munca Dana Mindru Dana Mindru Daca o persoana are un contract individual de munca de 8 ore - functia de baza la un angajator si mai are contracte individuale de munca cu timp partial 2 si 4 ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii lt lt Buna ziua, Daca o persoana are un CIM incheiat pe perioada nedeterminata, cu o norma de timp de 8 ore, pentru o anumita functie, se poate face un act ... (vezi toată discuția)
Doua cim cu 8 ore miroslava miroslava Buna ziua! Va rog frumos sa ma informati daca putem sa incheiem un CIM cu opt ore unui salariat care lucreaza si ca profesor tot opt ore. Stiam ca orice ... (vezi toată discuția)