avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... incadrare in motive de recurs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

incadrare in motive de recurs

Vreau sa stiu daca urmatoarele sunt motiv de recurs si la care motiv din art 488 se subscriu (hotararea a fost pronuntata de tribunal, cu drept de recurs):

1. Judecatorul a ignorat argumentele si inscrisurile doveditoare depuse de mine in raspunsul la intampinare. Am reluat argumentatia din raspunsul la intampinare si in dezbaterea orala. In motivare nu aminteste nimic de argumentele mele si nici de inscrisurile depuse odata cu raspunsul la intampinare, face referire doar la argumentele celeilalte parti.
Ca si cum eu nu as mai fi existat dupa cererea de chemare in judecata.

2. In motivare nu scrie nimic de raspunsul meu la intampinare si de inscrisurile doveditoare depuse odata cu el.

3. incadreaza gresit un fapt. Raportat la faptul gresit incadrat aplica corect norma legala. In speta s-ar fi aplicat alta norma daca ar fi identificat corect subiectul.

4. nu a respectat o decizie ICCJ privitoare la rezolvarea unor chestiuni de drept. (nu am sesizat acest lucru la proces intrucat mi s-a parut irelevant avand atatea alte argumente si crezand ca am convins cu ele)

5. a interpretat mai multe articole de lege care nu erau susceptibile de a avea nevoie de interpretare (ex: Lege: "X trebuie sa faca o treaba", interpretare "X nu trebuie sa faca treaba daca aceasta are un volum prea mare si nu are toate uneltele")

PS- nu stiu daca relevant, X a mintit ca nu are uneltele si acum am inscrisuri doveditoare.

6. conform motivarii, unul din stalpii de fundamentare a hotararii e o dovada a celeilalte parti care nu a fost concret pusa in dezbaterea orala.

7. Chiar daca nu a mi-a ingradit dreptul de a vorbi, dezbaterea orala a fost mai degraba o expunere a partilor. Celalta parte a cam lecturat public fragmente continutul intampinarii. Nu a existat o dezbatere propriu zisa pe argumente. Daca as fi stiut ca judecatorul nu a inteles despre ce este vorba as fi insistat pe fiecare argument si as fi dorit o confruntare punctuala.

Multumesc si sper ca nu v-am plictisit cu lunga epistola.
PS daca este cineva interesat de dezbatere pot sa intru in detalii.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
danciumf, utilizator

Alte discuții în legătură

Motive de recurs - contestatie la suspendarea executarii silite laau laau Partea adversa a declarat recurs- contestatie la suspendare silita deoarece judecatoria a admis suspendarea executarii silite la cererea mea. As avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vreau sa aduc inainte de primul termen din 26.11.2020 ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna seara, Vreau sa aduc inainte de primul termen din 26.11.2020 la o ACȚIUNE CIVILĂ DE CONSTATARE o argumentatie noua in speta in care sunt reclamant ... (vezi toată discuția)
Am dat in judecata o firma de arhivare,a facut intampinare,am ... Mihai/2061 Mihai/2061 Am dat in judecata o firma de arhivare,a facut intampinare,am facut raspuns la intampinare. As vrea sa mai arat si un alt fir logic/o argumentatie bazata si pe ... (vezi toată discuția)