avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident, persoana vatamata m-a dat in judecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident, persoana vatamata m-a dat in judecata

In urma cu o aprox.1 an am avut un accident ,cu dauna totala pentru ambele masini , vinovat eu pentru neacordare de prioritate si fara itp-ul valabil.Evenimentul s-a produs in apropiere de Constanta intr-o comuna,eu sunt din Iasi iar cealalta persoana din Sibiu.Ambulanta a luat-o pe sotia soferului deoarece acuza dureri la piept , i s-a dat drumul dupa cateva ore si din cate am inteles verdictul a fost o contuzie probabil din cauza centurii de siguranta.Pe procesul verbal scrie vatamare corporala din culpa usoara, accident soldat cu o victima.Politistul ne-a sugerat sa ne impacam cumva ca dosarului meu sa i se dea NUP si sa decurca treaba mult mai repede,altfel ambii va trebui sa face drumuri pana in locul unde s-a produs accidentul. Persoana vatamata mi-a cerut o suma de bani pentru a da declaratie pe propria raspundere precum ca nu are pretentie morala sau materiala din partea mea.Suma ceruta a fost de 1500 Ron.Zis si facut , a dat declaratia ,a semnat-o in fata mea si a politistului,precum ca nu are nici o pretentie din partea mea. Acum dupa o luna am fost sunat si amenintat cu datul in judecata deoarece RCA-ul meu (Euroins)le-a dat aproximativ 6000 Ron si lor nu le convine suma ,si sa le dau diferenta pana la 2000 de euro.Masina lor valoreaza undeva intre 2000-2500 Euro. A spus ca are foaie de la medic ,ca are concediu 29 de zile si ca imi poate face mult rau , daca nu ne intelegem sa le platesc diferenta ceruta.

Acestia se pare ca m-au actionat in instanta pentru o pretentie de 1000 de euro.
In concluzie lor nu le-a convenit cat le-a platit rca-ul meu , si mai vor bani de la mine.
Ei m-au dat in judecata in Sibiu, eu sunt din Iasi, ce trebuie sa fac?
Cum chem asigurarea in garantie ?
Trebuie sa ma prezint personal?
Pot face cererea si singur de a aduce in garantie compania de asigurari sau trebuie sa contactez un avocat?
Iar in cele din urma ce pot pati?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
gabigabi1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 15:55, 17 Iulie 2016
Daca predai epava la fier vechi si ei iti dau un act precum ca ai predat-o, asiguratorul este obligat să-ți dea și cei 25%.
O masina cu ITP-ul expirat nu circula ilegal. Este o simpla contraventie. Asiguratorul despagubeste prin RCA pe terti in afara de cazurile cand se actioneaza cu rea credinta. Pagubitul nu are nicio vina daca cel care l-a lovit avea sau nu ITP la zi sau nu, importanta este sa fie valabila polita RCA. Asiguratorul a despagubit doar cu valoarea pe care o are si el in baremul de evaluare, daca masina era o rabla veche de peste 15 ani nu avea cum sa-i dea mai mult in plus evaluarea este facuta de un expert evaluator platit de asigurator căruia în instanță i se poate opune un alt expert evaluator plătit de parte, păgubitul nu are de ce să cheme în judecată userul care s-a adresat pe forum, eventual, asa cum am mai spus userul se poate prezenta in instanta cu polita RCA si cu actul prin care păgubitul a renuntat la pretentii de aceea am spus că este foarte important să aibă acel act si mai ales să știm cum este formulat acel act.
Odata ce a intervenit intelegerea partilor poate sa fie si 1000 de zile ingrijiri medicale si infirmitate ca urmarirea penala inceteaza de drept, rămâne doar partea civilă, pentru asta se încheie asigurarea pentru Raspunderea Civila Auto.
Pentru cei care nu au citit atent, repet: CASCO despagubeste pe cel pagubit indiferent daca este vinovat sau nu. Daca cel vinovat are CASCO va fi despagubit. CASCO nu despagubeste pe terți, pt terți există RCA. Daca nu este RCA, vinovatul scoate bani din buzunar sau de la ciorap sau din banca sau nu scoate daca nu are de unde.... adica i se pune scehestru pe bunurile pe care le are in proprietate (praful de pe tobă, tenișii rupți etc) prin hotarare judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Acccident moto catam76 catam76 In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)