avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pamant/casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pamant/casa

Unui prieten de al meu, i-a murit mama.Mama lui avea o sora(care a decedat) si care are 2 copii. Oficial cui ii revin bunurile (pamant/casa) dupa deces?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:20, 17 Iulie 2016
Mostenitor al mamei este doar fiul sau, nu si nepotii de sora.

Acum depinde ale cui sunt bunurile de care vorbiti. Daca sunt ale parintilor celor 2 surori - in prezent decedate ambele - atunci mostenitori vor fi cei 3 nepoti din partea celor 2 surori, fiice ale proprietarilor defuncti.

Pt un raspuns mai precis reveniti cu amanunte.
delted
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
Srb, utilizator
am scris gresit si imi cer scuze. Pamantul/casa sunt pe numele mamei lui. Mama lui a avut 2 copii.Un copil este acest prieten si al doilea copil a decedat. Copilul decedat a lasat in urma 2 copii (frati). Dupa ce mama prietenului meu a decedat saptamana trecuta.Cine are dreptul la bunuri? Doar copilul ramas in viata sau si cei 2 copii ramasi din urma sorei acestui prieten, care a decedat in urma cu 1 an?
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2016
Srb, utilizator
Mostenirea se imparte si mostenitorilor succesorilor decedati; prin urmare au dreptul si nepotii de sora ai prietenului, nepotii defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Tata a murit in urna cu 7 luni avand in comun cu mama o casa ... Ioana22p Ioana22p Tata a murit in urna cu 7 luni avand in comun cu mama o casa si conturi bancare . Eu mama si sora mea (decedata intre timp) nu am facut succesiune . Copii ... (vezi toată discuția)