avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cadru tehnic psi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cadru tehnic psi

Buna ziua,

daca sunt cadru tehnic psi pot fi numit prin decizie de angajator pentru a opera si transmite revisal ?
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
laly86, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:59, 18 Iulie 2016
Legea nr.307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
Art.19 Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
a) să stabilească, prin dispoziţii scrise, responsabilităţile şi modul de organizare pentru apărarea împotriva incendiilor în unitatea sa, să le actualizeze ori de câte ori apar modificări şi să le aducă la cunoştinţă salariaţilor, utilizatorilor şi oricăror persoane interesate;
Responsabilitatea este a angajatorului daca acesta considera ca nu aveti acoperire pentru toate cele 8 ore/ zi pentru a desfasura activitatile din domeniul psi-su.
Timp pentru desfasurarea activitatii psi-su am suficient tocmai de aceea voiam sa stiu daca pot face si alta activitate( cea de resurse umane-transmitere revisal )Multumesc!
In mod normal, activitatea de psi-su intr-o firma (depinde de felul activitatii si a riscurilor de incendiu si/ sau explozie identificate, de numarul de salariati si de meseriile acestora, etc.) poate fi considerata continua, 8 ore/zi, nu aleatorie.
Activitatea specifica psi-su poate fi cuplata, eventual, cu o activitate complementara, de exemplu cea de ssm.
In acelasi timp, activitatea specifica REVISAL nu este o activitate permanenta, 8 ore/zi si este bine sa fie prestata de lucratorul care are in atributiile de serviciu dosarele de personal ale salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este responsabil cu su intr-o locatie inchiriata? larisalaly larisalaly O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii, Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie isu romalex romalex Buna ziua,daca am autorizatie de la pompieri din anul 2002,acum trebuie sa obtin alta,noua? (vezi toată discuția)
Responsabil cu protectia muncii si stingerea incendiilor, fara voie - responsabilitati ale lucratorilor la locul de munca/ postul de lucru pe linie de ssm si psi-su ruh01 ruh01 Buna ziua, va rog daca se poate sa ma lamuriti daca exista temei legal pentru urmatoarea situatie in care am fost pus, fara voia mea. Intr-o zi, din senin, ma ... (vezi toată discuția)