avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interpretare art 14 legea 200/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interpretare art 14 legea 200/2006

Buna ziua,
va rog, am o intrebare careia nu-i gasesc raspuns: daca salariul restant (presupunem ca este doar unul singur) este mai mare decat salariul mediu brut pe economie, cat pot primi: salariul mediu brut pe economie, netul acestuia (am vazut si astfel de pareri), sau salariul meu intreg (net)?
se pare ca exista o parere de la amofm conform careia daca nu ai restant decat un salariu, atunci primesti doar un salariu mediu deoarece mai poti accesa fondul pentru inca 2 luni (este vorba despre cineva care lucreaza inca la compania in insolventa). si acela net! de ce net?
parerea mea e ca daca am 5000 lei de luat, atunci ar trebui sa-i iau pe toti dar nu am gasit pe nicaieri dezbatut - cu exemple- acest articol.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: catincaroman , utilizator 09:32, 19 Iulie 2016
1. Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat.

Salariul mediu brut pe economie avut în vedere este salariul mediu brut pe economie, comunicat de I.N.S. în luna în care s-a deschis procedura insolvenţei.

In situatia in care creanţele salariale sunt constituite dintr-un singur salariu care este mai mare decat salariul mediu brut pe economie dar pana in maxim 3 salarii medii brute pe economie, atunci salariatul il va primi integral.

2. Contribuţiile sociale datorate de angajatorii în stare de insolvenţă nu sunt suportate din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Legea 200/2006
art.13
....
(2) Din Fondul de garantare nu se suportă contribuţiile sociale datorate de angajatorii în stare de insolvenţă.

multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile compensatorii de la fondul de garantare al statului simet simet O firma X a deschis procedura de insolventa la 1 ianuarie 2013. in luna februarie 2013 concediaza mare parte din salariati si apeleaza la fondul de ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)
Strigat de disperare ROGNEANUILDIKO ROGNEANUILDIKO DRAGII NOSTRI, AU FACUT ASTIA NISTE LEGI DE PE NOI MUNCITORII NE-AU {...} DE TOATA FRUMUSETEA.despre ce este vorba? fosta muncitoare ca pe plantatie la ... (vezi toată discuția)