ma aflu in urmatoarea situatie :
- am un pfa care functioneaza in sistem real, pentru care platesc impozit pe venit, cass si cas.
- la inceputul anului am depus dosar pentru solicitarea pensiei anticipate partial.
- in iulie 2016 am primit decizia de acordare a pensiei anticipate partial , cu drepturi platibile incepand cu 1 aprilie 2016.
INTREBARI :
1. Sunt obligata sa incetez activitatea si sa radiez pfa ?
2. Mai pot realiza venituri in cadrul pfa ? Daca da, sunt limitate aceste venituri ? Mentionez ca in cadrul PFA am un contract activ in calitate de cenzor la o SC pe actiuni. Rezilierea acestui contract si formalitatile (AGA, RECOM, etc ) ar dura cateva luni. Valoarea acestui contract este de valoare foarte mica.
3.Care sunt riscurile in situatia in care nu e permisa in nici un fel cumularea pensiei anticipate cu alte venituri din prestari servicii.
4 De cand "curg" astfel de riscuri ? De la data intrarii in drepturi ( 1 aprilie 2016), sau de la data luarii la cunostinta ( data primirii deciziei : iulie 2016) ?
Va multumesc pentru ajutor,
Persoanele care beneficiază de pensii partial anticipate pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.