avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichetede masa pentru angajati invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichetede masa pentru angajati invatamant

Cunoasteti vreo prevedere legala care sa vina in sprijinul posibilitatii de acordare de tichete de masa/ tichete cadou angajatilor unei unitati de invatamant?

De precizat ca valoarea acestor tichete este acoperita din venituri proprii ale unitatii de invatamant.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 23 Iulie 2016
1. OUG 57/2015
art.10
(1) În anul 2016, instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă premii personalului din cadrul acestora.
......
(3) În anul 2016, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1), cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 100 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora.
....

2. Nu exista ccm incheiat la nivel de unitate de invatamant?
Chiar daca ar exista un contract colectiv la nivel de unitate,acesta nu ar putea cuprinde prevederi in afara legislatiei actuale,iar legislatia actuala in materie de acordare de tichete de masa /cadou asa cum ati precizat,nu prevede acordarea acestora in anul bugetar 2016!
Doar unitatile bugetare finantate integral din venituri proprii beneficiaza de aceste drepturi in p[rezent
Intrebarea -pct.2 -era mai mult pusa sa vedem daca este unitate de invatamant particulara.

Mesajul initial cuprinde doar ".... unitati de invatamant?"
freeelis a scris:

Intrebarea -pct.2 -era mai mult pusa sa vedem daca este unitate de invatamant particulara.

Mesajul initial cuprinde doar ".... unitati de invatamant?"


Este unitate de invatamant de stat dar realizeaza si venituri proprii din inchirierea spatiilor.
Am inteles ca nu se pot acorda tichete de masa in anul 2016 si probabil nici anul urmator pentru ca guvernul s-a obisnuit sa emita la fiecare sfarsit de an o ordonanta de urgenta ce cuprinde tot ceea ce nu se va acorda in anul ce urmeaza.

Multumesc pentru raspunsurile prompte si foarte bine argumentate!
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
andrei_70, utilizator
Din 2011 tot avem astfel de ordonante ... probabil si in 2017 vom avea la fel ...

Alte discuții în legătură

Tichete de vacanta la asistenti medicali bazavamarius bazavamarius asistentii din spitale primesc in 2015 tichete de vacanta ?la calarasi nimeni nu stie nimic (vezi toată discuția)
Tichete de masa bugetari carmenssilva carmenssilva Buna ziua, As dori sa stiu unde scrie ca bugetarilor le este interzisa acordarea tichetelor de masa. Vestita ordonanta 83/2014 spune ca nu se prevad in ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danielamatache danielamatache De ce nu se mai dau tichete de masa salariatilor unei regii autonome in anul 2015? (vezi toată discuția)