avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare avansate de parchet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare avansate de parchet

Am avut o plangere la parchet la care am primit Ordonanta de respingere a plangerii de la prim-procuror. Am formulat la judecatorie plangere de netrimiterein judecata, care are termen in toamna.
Am fost obligata de parchet la plata de cheltuieli judiciare conform art. 275 al.2,5 CPP

Trebuie sa achit aceste cheltuieli sau doar instanta va decide acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
pitic1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 19:18, 22 Iulie 2016
Daca vi se admite plangerea, nu le platiti, ca procesul nu va fi fost incetat. Altfel, trebuie sa le achitati fara ca instanta sa se pronunte asupra lor. Instanta va poate pune si alte cheltuieli in sarcina.
Dar am primit titlu executoriu de la ANAF, desi plangerea este pe rol la instanta.
Cu un avocat bun puteti cere micsorarea sau eliminarea cheltuielilor ca sunt sigur neintemeiate, dar cu greu o sa gasiti un avocat sa contrazica judecatorii

Eu insumit trimit petitiile prin email semnat electronic si digital, si instanta face copii neconforme cu originalul dupa care inventeaza cheltuieli judiciare si de 5 lei / foaie. Am facut cerere de informare care e legea care stabileste obligatia instantei de a face transcrisuri neconforme cu originalul si au raspuns cu o balba ca procurorul sef distribuie petitia catre sectii conform regulamentului de ordine interioara instantelor. Asa cum stiam nu exista nici o lege care stabileste cum se calculeaza cheltuielile judiciare pentru ca justitiabilii sa fie escrocati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare catre stat pitic1991 pitic1991 Buna dimineata, Daca am facut plangere la judecatorie pentru neurmarire/netrimitere in judecata impotriva ordonantei de clasare a prim-procurorului, ... (vezi toată discuția)
Rezolutii aberante nikolos nikolos procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)
Clasare cauza de malpraxis medical prin prescriptia raspunderii penale Marcel2017 Marcel2017 Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical: Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de ... (vezi toată discuția)