Am avut o plangere la parchet la care am primit Ordonanta de respingere a plangerii de la prim-procuror. Am formulat la judecatorie plangere de netrimiterein judecata, care are termen in toamna.
Am fost obligata de parchet la plata de cheltuieli judiciare conform art. 275 al.2,5 CPP
Trebuie sa achit aceste cheltuieli sau doar instanta va decide acest lucru?
Daca vi se admite plangerea, nu le platiti, ca procesul nu va fi fost incetat. Altfel, trebuie sa le achitati fara ca instanta sa se pronunte asupra lor. Instanta va poate pune si alte cheltuieli in sarcina.
Cu un avocat bun puteti cere micsorarea sau eliminarea cheltuielilor ca sunt sigur neintemeiate, dar cu greu o sa gasiti un avocat sa contrazica judecatorii
Eu insumit trimit petitiile prin email semnat electronic si digital, si instanta face copii neconforme cu originalul dupa care inventeaza cheltuieli judiciare si de 5 lei / foaie. Am facut cerere de informare care e legea care stabileste obligatia instantei de a face transcrisuri neconforme cu originalul si au raspuns cu o balba ca procurorul sef distribuie petitia catre sectii conform regulamentului de ordine interioara instantelor. Asa cum stiam nu exista nici o lege care stabileste cum se calculeaza cheltuielile judiciare pentru ca justitiabilii sa fie escrocati
Rezolutii aberante
nikolos
procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)