Privitor la pedeapsa complementara am o intrebare:
- in 2010 am fost condamnat la o pedeapsa de 12 ani ( art. 215 paragraful 5) si o pedeapsa complementara ( art. 64 litera c) de 5 ani, pedeapsa complementara fiind obligatorie in cazul condamnarii cu art 215-5. Prin interventia legiii mai favorabile, in 2014 mi s-a redus pedeapsa la 5 ani si pedeapsa complementara a ramas aceeasi (art.66 alin1 lit g ) de 5 ani, fara a se preciaza care din interdicitii este valabila. DeorAece in cazul inselaciunii in noul cod penal, pedeapsa complementara nu mai este obligatorie , cum pot proceda pentru a reduce durata pedepsei complementare sau efectiv sa o anulez?
Pot cere legea mai favorabila pentru pedepse complementare? Multumesc
daca legea noua este mai favorabila- se va executa in limitele si continutul noi legi, cele neprevazute in noua lege nu se mai executa- art 6 cod penal,
art 66 CP- pedepse complementar pe o perioada de la unu la 5 ani
art 67 CP- se pot stabili pedepse complemenatre atunci cand pedeapsa principala este inchisoarea sau amenda
Prin urmare, mentinerea pedepsei complementare este legala.
Buna. Ceva de genul am patit si eu, am inselat pe cineva cu o sapca pe olx. Era vorba de un schimb. Politia are ce imi face in acest caz? Va rog sa-mi raspundetu cat mai urgent!!!
Pedepese complementare
cypyk
Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)