avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Diferenta cuantum pensii serviciu cf. Legii 216/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Diferenta cuantum pensii serviciu cf. Legii 216/2015

In aplicarea legii 216/2015, s-au remarcat diferente enorme intre pensiile de serviciu ale fostilor diplomati dintr-un anumit minister si propunerile ptr. baza de calcul ale celuilalt minister care a trimis in misiune angajati cu pasaport diplomatic pentru cei pensionati care indeplinesc conditiile de activitate ca diplomati in strainatate.
Majoritatea ultimei categorii contesta ca interpretare in afara spiritului legii 216/2015, poziitia celui de al doilea minister. Cei avizati, stiu la ce ministere ma refer.a
Astfel, pensionarii dintr-un anumit minister beneficiaza de pensii de servciu de peste 4.000 lei/luna ajungand pana la 7.200 lei/luna in timp ce propunerile de pensii, coparativ cu propunerile din celalalt minister care conduc la pensii de serviciu de cca. 45-60 % din pensiile acestora pentru vechime in munca, la functii si salarii absolut asemenatoare avute inainte de lege 216/2015 in ambele ministere care au avut diplomati in strainatate.
Poate cineva sa clariirifice sau descalceasca aceasta diferenta abuziva de
abordare, desi lege gea 216/2015 nu face discriminare intre salariatii diplomati ai ambelor ministere ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Baza de calcul pentru pensie de serviciu moisezamfir moisezamfir Legea 216/2015 prevede ca in evaluarea bazei de calcul pentru pensia de serviciu a membrilor corpului doplomatic din Departamentul de Comert Exterior, se ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de serviciu conf. legii 216/2015 moisezamfir moisezamfir Am lucrat in comert exterior (centrala fostului MCE). Acum sunt pensionar de vechime in munca Ma incadrez in toate prevederile Legii 216/2015. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este considerata pensie speciala? nelunickyn nelunickyn Buna ziua Am o problema ce tine de decizia de pensionare din anul 2016 pe care o consider eu ca fiind una nedreapta, de aceea vin pe aceasta cale cu ... (vezi toată discuția)