avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,
Sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata de aproximativ 3 luni si jumatate insa durata contractului este pe perioada determinata de 6 luni.
Inainte am mai lucrat intr-un loc timp de 4 luni, mentionez ca intre cele doua locuri de munca am avut o pauza de o luna in care nu am lucrat. In total as acumula 10 luni de munca. Iar pana la nasterea copilului ar mai ramane 2 luni,din momentul incetarii cotractului de munca.
.Am inteles ca pot intra in concediu prenatal 126 zile.
Insa am cateva intrebari,daca imi poate raspunde cineva.
Perioada de concediu prenatal (cele 63 zile pana in momentul nasterii copilului)se ia in calcul si se poate cumula cu cele 10 luni de munca ? Pot beneficia cumva de indemnizatie si de concediu de crestere a copilului? Sau imi pot plati eu cartea de munca pt completarea celor 12 luni ? Ce este de facut? Astept raspunsuri.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria123 , utilizator 20:49, 26 Iulie 2016
Da, intra in calculul celor 12 luni.

In calculul celor 12 luni, potrivit art.2 alin.5 lit.c din OUG 111/2010, se ia in considerare si perioadele în care persoanele au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal gabryella23 gabryella23 Daca am 4 ore pe cartea de munca ? cate luni trebuie sa lucrez pentru a putea beneficia de prenatal ?:sorry: (vezi toată discuția)
Concediu femei insarcinate cu contract pe perioada determinata danaturcu danaturcu buna, sunt angazata pana in data de 18.05.2015,iar eu intru in concediu pe data de 4.05.2015,pot beneficia de cei 2 ani de concediu? Dava da ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil olteanudiana olteanudiana Buna seara, Doresc sa ma lamuriti cu o problema in legatura cu posibilitatea acordarii indemniz., pe data de 25.07.2013 am semnat contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)