avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grila de salarizare in sanatate care intra in vigoare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grila de salarizare in sanatate care intra in vigoare la data de 01.08.2016

Asistentii medicali comunitari sunt angajatii primariilor cu plata salariului prin transfer de la bugetul de stat. Avand in vedere ca de la data de 01. 08.2016 noua grila de salarizare, asistentii medicali comunitari care au la baza pregatire de asistent medical, nu sunt trecuti in grila sub denumirea aceasta. Noi am considerat ca intram la alte unitati sanitare dar cei ce pun in aplicare legile spun ca noi nu intram la aceste mariri salariale. In aceste conditii ce putem face avand in vedere ca suntem singura categorie profesionala din sanatate care nu suntem incadrati explicit in grila sau nu este interpretata bine legea? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 08:23, 26 Iulie 2016
In prezent sunteti salarizati dupa ANEXAIII,Familia ocupationala Functii bugetare Sanatate,CAP.I,pc 3 Unitati de asistenta sociala /Servicii sociale cu sau fara cazare,din Legea 284/2010,functia de asistent medical

Incepand cu 1 august 2016,aceasta categorie nu se regaseste intre modificarile aplicabile,astfel in continutul art 3*2din OUG 20/2016 se specifica:

Art. 3^2. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, salariile de bază ale personalului prevăzut la cap. I pct. 1 şi 2 din anexa nr. III - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Sănătate» din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, se stabilesc potrivit anexei nr. 1.
(2) Începând cu luna august 2016, reîncadrarea personalului prevăzut la alin. (1) se face pe funcţiile, gradele/treptele profesionale şi gradaţiile corespunzătoare vechimii în muncă, potrivit anexei nr. 1.

Se face referire asa dupa cum observati doar la cap I,pc 1 si 2 dar nu si la pc 3 unde va incadrati dvs.

Posibil sa fie o omisiune din intentie sau doar o scapare a legiuitorului,nu v-as putea preciza!
Poate se vor sesiza sindicatele si vor actiona in consecinta...

Later edit :
Stiam ca exista un draft (proiect de lege) apartinand MS care sa reglementeze activitatea acestei categorii asistenta medicala comunitara,dar nu sunt la curent daca s-a mai intamplat ceva si s-a transformat intr-un act normativ aplicabil
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
In prezent exista doar :
- Ordonanţa de urgenţă nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii
şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale


- Hotărârea nr. 56/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale
Text publicat în M.Of. al României.

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică in 15 februarie 2016, Proiectul de Lege privind asistența medicală comunitară.


Da exista actul normativ indicat de catre dvs ,OUG162/2008 aprobata prin Legea 174/2011,care are precizari referitoare la aspectul salarizarii in cuprinsul art 4-11 din CAP.II,dar toate actele normative enumerate in acele articole(pe partea de salarizare) nu mai au aplicabilitate in prezent, deci cred ca putem discuta despre o abrogare tacita pt ca nu exista niciun act normativ care sa le inlocuiasca in mod explicit in cf cu legislatia actuala ,dar nici nu mai sunt aplicabile ,Legea 174 fiind totusi in vigoare inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire salariu oana8989 oana8989 buna ziua.dupa noua lege a salarizarii asistentele de la cabinetul scolar ce apartine de primarie vor avea acelasi salariu cu cele de la spitalul ... (vezi toată discuția)
Personalul din sănătate și educație Mariaee Mariaee Sistemul de salarizare pentru personalul bugetar din sănătate și educație va fi restructurat începând cu luna august 2016 pentru toate familiilor ... (vezi toată discuția)
Acordarea unui spor pentru asistenta medicala comunitara BinderDaniela BinderDaniela De ce Asistenta Medicala Comunitara nu beneficeaza de spor pentru conditii deosebite comform legii 250/2016 cu modificare si complectare ulterioara? (vezi toată discuția)