In perioada 2011-2016 am colaborat cu un institut de sondarea opinie publice. Tatal meu a fost trecut coordonator pt ca eu eram in concediu de creterea copilului pana in oct 2015 (in tot acest timp eu m-am ocupat de recrutarea, instruirea operatorilor. Tata era trecut doar pe hartie. Din oct 2015 pana in aprilie 2016 eu am avut contract de antrepriza pe postul de operator interviu. Pe perioada 2011-2016 firma nu a platit in intregime studiile. Am trimis mailuri la directori (pana acum au fost 3 directori care s-au schimbat succesiv) cu privire la sumele restante. Si-au luat angajamentul ca vor face verificari si vor achita sumele restante. Ultima directoare si-a luat angajamentul ca pana la sfarsitul anului 2015 va achita sumele restante, lucru care nu s-a intamplat nici pana in prezent.
Studiie au fost realizate pe tableta. Desi au sume mari de plata,ei ma ameninta sa le trimit tabletele altfel va face plangere la politie. Eu le-am spus ca pana nu primesc sumle restante nu le dau nimic. Tabletele nici nu acopera suma pe care trebuie sa o primesc.
Au mai abuzat de increderea mea. Iar eu daca le dau tabletele cu siguranta nu mai vad niciun ban de la ei.
Ce ma sfatuiti sa fac?
1. In acest caz, o varianta este actiunea in instanta.
In functie de valoarea sumei datorate competenta apartine fie judecatoriei ,fie Tribunalului in a carei circumscriptie isi are sediul institutul de sondarea opinie publice
Judecatoria este competenta sa judece : cereri evaluabile in bani in valoare de pana la 200.000 lei inclusiv.
Tribunalul este competent sa judece : cereri evaluabile in bani in valoare de peste 200.000 lei.
Subscriu la cele mentionate de freeelis si va recomand ca atat in cadrul unei actiuni in instanta, cat si in cadrul unei eventuale medieri sa va folositi de raspunsurile date de catre directorii respectivi la email-urile dvs (daca exista). In ceea ce priveste tableta, recomandarea mea este sa o predati pe baza de proces verbal in care sa mentionati ca predati tableta pe care ati utilizat-o pentru indeplinirea obligatiilor mentionate in contractul de antrepriza.
Pe baza de proces verbal am primit-o. Dar sunt ferm convinsa ca daca o predau nu ma mai aleg cu nimic. Statele de plata le-am trimis la firma. Ei spun ca nu le mai au. Cum as putea demonstra sumele lipsa?
Eu am notat in agenda numele studiului, unde au fost facute si suma pe care trebuia sa mi-o dea.
La foarte putine studii am facut poza, dar spun ca nu prezinta dovada pt ei.