In perioada 2011-2016 am colaborat cu un institut de sondarea opinie publice. Tatal meu a fost trecut coordonator pt ca eu eram in concediu de creterea copilului pana in oct 2015 (in tot acest timp eu m-am ocupat de recrutarea, instruirea operatorilor. Tata era trecut doar pe hartie. Din oct 2015 pana in aprilie 2016 eu am avut contract de antrepriza pe postul de operator interviu. Pe perioada 2011-2016 firma nu a platit in intregime studiile. Am trimis mailuri la directori (pana acum au fost 3 directori care s-au schimbat succesiv) cu privire la sumele restante. Si-au luat angajamentul ca vor face verificari si vor achita sumele restante. Ultima directoare si-a luat angajamentul ca pana la sfarsitul anului 2015 va achita sumele restante, lucru care nu s-a intamplat nici pana in prezent.
Studiie au fost realizate pe tableta. Desi au sume mari de plata,ei ma ameninta sa le trimit tabletele altfel va face plangere la politie. Eu le-am spus ca pana nu primesc sumle restante nu le dau nimic. Tabletele nici nu acopera suma pe care trebuie sa o primesc.
Au mai abuzat de increderea mea. Iar eu daca le dau tabletele cu siguranta nu mai vad niciun ban de la ei.
Ce ma sfatuiti sa fac?
In acest caz, trebuie sa platiti taxa judiciara de timbru in valoare de 285 lei (obiectul cererii find evaluat la 4000 lei), plus onorariul avocatului daca va angajati asa ceva (onorariu care difera de laun avocat la altul).
In situatia in care veti castiga procesul, aceste cheltuieli se pot recupera sub forma de cheltuieli de judecata de la partea adversa.
Multumesc.
Momentan astept sa vad c mai au de gand sa faca. Am trimis o somatie de plata.
Puteti sa-mi spuneti care ar fi onorariul avocatului un maxim a zicem. Si cum pot dovedi eu acele diferente atata timp cat statele de plata facute de mine sunt la ei?
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul.
C.proc.civ.
art. 293 Obligatia partii adverse de a prezenta inscrisul (1) Cand partea invedereaza ca partea adversa detine un inscris probatoriu, referitor la proces, instanta poate ordona infatisarea lui.
(2) Cererea de infatisare va fi admisa, daca inscrisul este comun partilor din proces, daca insasi partea adversa s-a referit in proces la acest inscris sau daca, dupa lege, ea este obligata sa infatiseze inscrisul.