Am nevoie de un sfat intr-o problema. Ai 61 de ani,( sex masculin) si ai lucrat fara interupere de la 24 de ani, (in acelasi domeniu) acum ai fost obligat sa demisionezi.
Esti in cautarea unui loc de munca, insa varsta isi spune cuvantul, intrucat la interviuri esti refuzat. Astfel, neavand nicio alta solutie care sunt pasii spre pensionare? Exista posibilitatea sa iti faci pensie in aceasta situatie? Sau trebuie neaparat sa completezi anii pana la 65.
Astept un raspuns cu mare interes.
Va multumesc.
1. Ce inseamna "Se pare ca anii de munca sunt atinsi, insa stagiul de cotizare la casa de pensii /sanatate nu este complet"?
2. - Stagiul de cotizare la pensii este format din anii de vechime in munca + perioadele in care a platit din mana contributia la pensie.
- Din cei aproximativ 37 de ani de activitate daca scadem armata si tot raman 35 de ani de stagiu de cotizare.
3. Spuneti exact care este vechime in munca conform inregistrarilor din carnetul de munca si din adeverintele de vechime de dupa 01.01.2011.
Cass , cas
cristy1110
bua ziua . sunt IF si doresc sa stiu concret cat este cotizatia minima la cele doua case de asigurari . m-am uitat la procentele de la casa de pensii si nu se ... (vezi toată discuția)