avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Regulament admitere facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Regulament admitere facultate

Buna dimineata,
Fetita mea este admisa pe un loc la buget la o facultate de Asistenta medicala dar anul viitor vrea sa incerce iar sa intre la Medicina .
Daca va fi admisa pe un loc bugetat(taxa nu-mi permit) ce ar trebui sa faca sa o poata urma pe aceea la buget si sa renunte la cea de asistenta?
Ar mai beneficia in continuare de pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 19 Iulie 2017
Admiterea la o facultate nu afecteaza dreptul de a beneficia de pensia de urmas.

Pensia o va primi până la terminarea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Daca va fi admisa la Medicina, va trebui sa renunte la prima facultate.
Daca renunta dupa un an de buget la prima facultate,o poate face pe cealalta tot la buget?
Legea nr.1/2011
art.142
......
(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.

(6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.

(6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1) prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2).
Facultatea nu este de acord sa platesc primul an de studii la Asistenta Medicala,vor sa opteze copilul la Medicina Taxa.E absurd.Dupa ce legi ne ghidam?
Solicitati un punct de vedere de la Minsiterul Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere a doua facultate bugetata Maestro4 Maestro4 Buna ziua!As dori sa dau admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza,, ,dar in prezent sunt student la Facultatea de Medicina in anul 3, la buget! Pot sa ... (vezi toată discuția)
Facultate taxa/buget Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua! Sunt în anul 6 de facultate, la medicină. Deși în toți cei șase ani am fost la buget, acum trebuie să plătesc un an deoarece înainte de ... (vezi toată discuția)
Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)