avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cercetare disciplinara absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cercetare disciplinara absente nemotivate

Buna ziua!

am un salariat care absenteaza nemotivat, i s-a facut raport de desfacere a contractului de munca. I-am trimis convocare, cu siguranta nu se va prezenta urmand a-i desface contractul de munca disciplinar.Ii fac suspendare ptr absente nemotivate, dar mai este cazul sa-i fac si suspendare cercetare disciplinara conform art. 52 alin 1 lit a din Codul Muncii? intreb acest lucru intrucat, conform Deciziei Curtii Constitutionale nr. 261 din 5 mai 2016 acesta art este neconstitutional. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: centru_cta , utilizator 08:23, 29 Iulie 2016
Nu se mai poate suspenda c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare.

În Monitorul Oficial nr. 511 din 7 iulie 2016 a fost publicată Decizia Curții Constituționale nr. 261 din 5 mai 2016 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.


Constitutia Romaniei
Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
......
dar in situatia in care un salariat aduce un prejudiciu societatii? Multumesc frumos!
Nici atunci nu se poate suspenda c.i.m.

Daca a adus un prejudiciu , atucni acesta se poate recupera de la salariat.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate centru_cta centru_cta buna ziua! intrucat art. 52, alin. 1 lit a) din codul muncii s-a abrogat ce fac in cazul salariatului caruia i s-a intocmit un referat ptr absente nemotivate? ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru absente nemotivate Popescu Lorena Popescu Lorena Buna seara, la cercetarea disciplinara, inainte de operarea in Revisal a incetarii contractului cf art 61 a, este obligatorie suspendarea si incetarea ... (vezi toată discuția)