adina_n a scris:
Daca il intrebati acum nici macar nu stie la ce scoala invata copilul sau ce clasa este!
Aceste aspecte chiar nu au importanta?
Ce va trebui sa fac peste 2 ani? Sa o iau de la capat cu un nou proces? Unde este aici interesul copilului???
NU, nu au nici o importanță aceste aspecte-motive..., în stabilirea obligației(pensiei) de întreținere.
Ar putea fi luate în discuție ca invocare de motive, dacă ați pune în discuție exercitarea autorității părintești în mod exclusiv sau comun.
Cuantumul obligației de întreținere este reglementat legal prin ART. 529 din Noul Cod Civil:
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Regula generală este aceea potrivit căreia întreținerea este datorată conform cu nevoia celui care o cere(creditorul), și cu mijloacele celui care urmează a o plăti(debitorul).
Instanța de judecată nu se poate pronunța(legal), peste o convenție(înțelegere) privată încheiată de comun acord, iar dacă s-ar pronunța ar încălca grav legea și drepturile omului.
Nici un judecător nu-și dorește să fie cercetat de Inspecția Judiciară - CSM.
Plus că statul român ar pierde la CEDO, pentru un abuz din partea unei instituții a statului.
Interesul copilului nu reprezintă sinonimul încălcării legii, fiindcă aveți încheiată acea convenție pe care acum vreți să o anulați.
Interesul copilului nu poate fi pus mai presus de prevederile legale.
Când va expira înțelegerea prin care tata debitor a plătit în avans obligație de întreținere, așa cum v-ați înțeles, veți avea posibilitatea să cereți atunci ca instanța de judecată să vă stabilească CUANTUMUL pensie de întreținere pe mai departe, luând în calcul veniturile lunare NETE pe care le va avea în acel moment debitorul.
Legea nu permite răzgândirea fața de o înțelegere privată clar definită, și dovedită prin înscrisuri.
Părerile personale, interpretările..., care nu au și un temei legal, prevăzut într-un anume ART. de lege, nu vă ajuta cu nimic în procesul de apel pe care îl aveți în derulare.
Mai sus într-un răspuns anterior v-am indicat ART. 533 din Noul Cod Civil, care dă baza legală și pentru plata anticipată(în avans) a pensiei de întreținere.