avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, problema este urmatoarea : Mama mea ( decedata ) detine intr.un oras de provincie, un loc in cimitirul de acolo. Pentru acesta nu am facut succesiunea la timp, dar as vrea s-o fac acum cu ceilalti membri ai familiei, pentru ca figureaza pe numele unei persoane decedate. Ultimul domiciliu al mamei a fost in acel oras. Noi locuim toti in Bucuresti si e complicat sa ne adunam toti, pentru nimica toata, sa mergem acolo pentru succesiune. Intrebarea mea este : exista posibilitatea, sa facem aceasta succesiune in Bucuresti ? Si ce pasi sunt necesari, pentru ca notarul pe care l-am intrebat aici in Bucuresti, mi-a spus ca doar in localitatea in care mama a avut ultimul domiciliu pot face succesiune.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:58, 29 Iulie 2016
Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului. Dovada ultimului domiciliu se face cu certificatul de deces sau, după caz, cu hotărârea judecătorească declarativă de moarte rămasă definitivă. Dacă ultimul domiciliu al defunctului nu este cunoscut sau nu se află pe teritoriul României, moştenirea se deschide la locul din ţară aflat în circumscripţia notarului public celui dintâi sesizat, cu condiţia ca în această circumscripţie să existe cel puţin un bun imobil al celui care lasă moştenirea. În cazul în care în patrimoniul succesoral nu există bunuri imobile, locul deschiderii moştenirii este în circumscripţia notarului public celui dintâi sesizat, cu condiţia ca în această circumscripţie să se afle bunuri mobile ale celui ce lasă moştenirea. Atunci când în patrimoniul succesoral nu există bunuri situate în România, locul deschiderii moştenirii este în circumscripţia notarului public celui dintâi sesizat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea localitatii unde urmeaza sa se faca succesiune Marius_marian Marius_marian Buna ziua! Am primit o citatie in care se precizeaza ca trebuie sa merg in alt oras pentru succesiune. Mentionez ca am handicap gradul 2 si as dori ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Succesiune emy114 emy114 Se poate dezbate succesiunea in alta localitate decat cea in care defunctul a avut ultimul domiciliu ? Din cate stiu eu legea nu precizeaza concret locul ... (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)