avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Raspundere profesor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Raspundere profesor

Buna ziua,

Doi elevi au avut o altercatie in incinta unei scoli, ce a rezultat cu vatamarea fizica a unuia dintre ei(copilul este integru fizic in acest moment). Datorita unor motive obiective, cadrul didactic a intarziat cateva minute la ora. Parintii au facut plangere la politie. Imi puteti spune va rog ce se poate intampla mai departe in acest caz? Multumesc.

Cel mai recent răspuns: bluemonday , utilizator 18:48, 1 August 2016
Dacă aveți cunoștință, ar fi util să ne specificați: în ce constă plângerea penală (fapta cercetată de organul de cercetare penală), dacă s-a stabilit timpul incidentului (a început în pauză), dacă instituția școlară a început vreo cercetarea internă?
Nu cunosc exact natura plangerii, cel mai probabil e vorba de denuntul catre politie cu privire la actul de violenta savarsit de elev. Incidentul a inceput in pauza; s-a efectuat si o cercetare interna, venita chiar de la Inspectorat, in urma careia s-a dispus revizuirea ROI. Multumesc.
Plangerea la politie,probabil ca, este facuta pentru loviri si alte violente.
Din relatările d-voastră constat că nu ar trebui să vă îngrijorați la acest moment, mai ales că vina ar putea fi comună (profesorul de serviciu- ce trebuia să intervină în perioada pauzei, faptul că s-a revizuit ROI - semn că existau unele slăbiciuni în regulament).
Privind cercetările organelor de poliție (așa cum a relatat și ,,freeelis'') este posibil să nu fie îndreptate asupra d-voastră. Dar în situația în care sunteți chemat de organul de cercetare penală (fie în calitate de martor ori suspect- deși mă îndoiesc) e bine să aveți un avocat pentru eliminarea oricăror probleme.
cu respect,
Va multumesc frumos. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac in cazul unei plangeri penale vandra vandra Buna ziua Prin intermediul dvs as dori in masura in care este posibil sa imi acordati cateva sfaturi in ceea ce priveste solutionarea unei plangeri penale. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dupa o banala altercatie in trafic, la mai bine de ... Acg194 Acg194 Buna ziua, dupa o banala altercatie in trafic, la mai bine de 7 luni sunt citat la Politie sa dau declaratii si mi se aduce la cunostinta ca sunt acuzat de ... (vezi toată discuția)
Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)