avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la evidența populației pentru cartea de identitate îmi trebuie un act de proprietate, domiciliu stabil bla bla. Cum îmi pot face o carte de identiate nouă sau una provizorie fără un domiciliu stabil? (Am depus deja actele pt pașaport, doar că acesta va fi gata la 2 zile după expirarea CI...)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:21, 5 August 2016
Nu o sa primiti pasaportul daca nu aveti o carte de identitate valabila la data ridicarii. Daca nu gasiti pe cineva din Cluj care sa va ia in spatiu nu va puteti face carte de identitate acolo. Fara sa aveti acte de proprietate veti putea primi o carte provizorie de la serviciul de evidenta de la adresa pe care o aveti in prezent pe buletin.
Am întrebat la pașapoarte și se poate ridica și cu cartea de identitate provizorie. Doar că eu nu am găsit informații relevante despre cum se obține aceasta. La evidența populației merg cu actuala CI și mi se oferă una provizorie?
Da.
Am fost la evidența populației, acolo mi s-a spus că e nevoie de o locuință stabilă, un contract de închiriere, ceva de genul...

Contractul de închiriere nu este înregistrat la finanțe. Ce alte soluții ar fi?
Eliberarea cartii de identitate provizorii cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate

DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza;
- documentele pe care solicitantul le poate prezenta, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui de familie si a prenumelui, a datei de nastere, a starii civile, a cetateniei române, a adresei de domiciliu / adresei de resedinta, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate provizorii - 1 leu.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Cum pot face buletin? Mlesnita Mlesnita O mare nelamurire. Mi.a expirat buletinul si nu il pot face deoarece sotul, care este unic proprietar pe apartament, nu este in tara, si dupa cum mi s.a zis, ... (vezi toată discuția)