avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea unui apartament

Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine.Parintii meii ar dorii sa imi lase un apartament dar sa mil lase in asa fell incat sa am grija de ei pana la deces ,dar tatal meu mai are 2 copii dintr-o alta casatorie si el nu ar dorii ca ei ca ei sa aiba acces la acest apartament ..imi puteti spune va rog daca la succesiune dupa moartea parintilor ...ar trebuii sa vina si ei sa imi dea semnatura ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:25, 2 August 2016
Copiii tatalui au aceleasi drepturi ca si dvs., sunt mostenitori rezervatari cu privire la succesiunea dupa tata.
Apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei parintilor sau a fost bun propriu al tatalui?
Tatal dvoastra mai are si alte proprietati?
Tatal nu isi poate instraina proprietatile doar catre unul sau unii dintre mostenitori. Copiii au calitatea de mostenitorii rezervatari si beneficiaza de rezerva succesorala, pentru 3 sau mai multi descendenti rezerva este de 3/4 din masa succesorala.

Tatal meu a luat apartamentu cu mama mea ..nu la avut cu fosta sotie cu care are copii..
@Flavius21,
Fratii dvs. consangvini vin la mostenirea dupa tatal lor, nu dupa mama dvs., este legal, nu pot fi indepartati de la mostenire. Rezerva este jumatate din cat li s-ar fi cuvenit in mod normal ca mostenitori legali.

cyan a scris:
..., pentru 3 sau mai multi descendenti rezerva este de 3/4 din masa succesorala.

Fals !
@cyan
Si pentru doi descendenti cat este rezerva, si pentru un descendent cat este rezerva, si daca nu exista sot supravietuitor cat este rezerva?
P.s.
accept ca v-ati grabit si ca este o eroare de scriere si nu una de necunoastere.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
trandafir2, moderator
Poi da domnul meu dar ei vor sa imi faca contract de vanzare cumparare cu drept de intertinere .

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca am dreptul la mostenire din partea tatalui meu. kapital kapital Mama mea s-a despartit de tatal meu cand eu aveam trei ani.Tatal s-a recasatorit si are un baiat.As vrea sa stiu daca am dreptul la mostenire dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)