avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sediu social PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sediu social PFA

Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o problema. Am un verisor care are domiciliul pe proprietatea mea dar nu locuieste acolo, iar acum doreste sa-si faca un PFA cu sediul unde are domiciliu. La ce riscuri ma supun daca il las sa-si declare sediul social avand in vedere ca locatia de domiciliu este inchiriata la o alta persoana cu contract de inchiriere.
Multumesc.
Tudor Fenesan
Cel mai recent răspuns: teokoli , utilizator 11:47, 3 August 2016
Depinde cum anume se doreste stabilirea acelui sediu social:

a) ca locatie unde urmeaza a se desfasura activitatea pentru care se va inregistra acel PFA;
b) doar sediu de corespondenta al PFA-ului, urmand ca activitatea propriu-Zisa sa fie despasurata in alta parte, in functie de activitatile pentru care se va face inregistrarea la Registrul Comertului.

Banuiesc ca doreste cea de-a doua varianta, caci pentru prima ar trebui impartita locatia intre cel care este deja acolo si noul locatar.
In principiu, daca e doar domiciliu de corespondenta, nu aveti mai multe riscuri decat sa tot primiti plicuri ( de obicei, de la creditori!) precum ca are de platit suma x sau y. In orice caz, contractl dintre dvs. si el poate fi incheiat pentru o perioada limitata de timp, de exemplu, pentru un an, urmand ca ulterior, acesta sa caute un nou sediu social pentru PFA-ul sau.
Multumesc pentru raspuns, mai am o problema, impozitul pe cladire imi este afectat intr-un fel in ambele cazuri?
e afectat doar in cazul in care se va desfasura activitate comerciala la acea locatie si se vor deduce cota/parte din acestea.
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizarea activitatii la sediul social? RaduM39 RaduM39 Este necesara autorizarea activitatii la sediul social? Eventuale riscuri. Am deschis recent o microintrprindere. Sunt freelancer si pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor?! melcu79 melcu79 Buna ziua, Urmeaza sa mi deschid un PFA cu activitati consultanta de mediu si reprezentant vanzari. In conditiile in care activitatile de mai sus se ... (vezi toată discuția)