avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu salarii angajati pe asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu salarii angajati pe asociatia de locatari impuse de comitetul executiv.

De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit. Dezvoltatorul detine mai multe apartamente in acest bloc pe care nu le-a vandut si sustine ca are 50%+1 din spatiu. Drept urmare, a decis sa angajeze pe asociatie 3 paznici si un administrator cu salarii de 1500 lei+ taxe buget de 1080 lei. In total cele 4 salarii ajung lunar la 10.320 lei, suma pe care o suportam cf. cu cota parte indiviza. La incheierea contractului de vanzare nu au fost stipulate aceste cheltuieli. Va rog sa imi spuneti daca legea protejeaza locatarul de astfel de cheltuieli pe care un dezvoltator le poate impune ulterior celorlalti proprietari. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: asa123 , utilizator 14:59, 9 August 2016
De fapt acei 3 paznici ce pazesc acolo?
Apartamentele nevandute sunt terminate sau inca se mai lucreaza la ele?
Se tot discuta de aparitia unei noi legislatii in care sa se specifice clar raspunsurile pe care le invoca @elga50, mai ales in conditiile unui complex rezidential.
In opinia mea, nu ar trebui sa i se permita dezvoltatorului o functionare de semisantier. Adica ai terminat lucrarea, predai apartamentele la proprietari, debransezi blocul de la utilitati - din conditia de organizare de santiei si in baza contractelor de vanzare/cumparare, creezi proprietarilor conditii de bransare la utilitati in mod normal, altfel, dupa cum am mai vazut pe forum, in conditiile in care dezvoltatorul nu este corect, impune noilor proprietari cate si mai cate „nazdravanii” - practic abuzuri de tot felul...

In cazul dvs. cred ca va puteti rezolva problemele asa cum vi s-a scris mai sus sau poate doar in instanta.
d1234 a scris:

Si pana la momentul vanzarii, ceilalti proprietari sunt obligati sa suporte cheltuieli impuse de dezvoltator ? Refuzul la plata atrage penalitati. Ce lege ii proteiaza pe proprietari de deciziile dezvoltatorului?

Dezvoltatorii nu va pot impune lucrări sau cheltuieli decât după ce intrați în legalitate.
Daca nu aveți un Președinte si un Administrator ales sau numit de proprietari (care sunt adevărații "patroni"), nu acceptați nimic din ce va cer dezvoltatorii.
Doar 50%+1 dintre proprietari pot hotărî orice Buget de Venituri si Cheltuieli, care nu se poate face decât în cadrul unei Adunări Generale, cu un Președinte ales de proprietari si un Administrator atestat de Primărie.
Citiți Legea 230/2007 si vedeti ce spune despre constituirea unei Asociatii si despre alegerea unui Presedinte în maxim 90 zile de la vacantarea postului vechiului presedinte, dacă ati avut vreunul !
"Alia14", cautând pe Forumul avocatnet.ro, am găsit un Topic cu aproximativ același subiect, care cred că vă va fi de folos: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate dezvoltatorul unui ansamblu imobiliar să fie și președintele asociației de proprietari? MuzaUrbana MuzaUrbana Buna ziua. As dori sa stiu daca unul dintre asociații unu grup de dezvoltatori imobiliari are dreptul sa fie si președintele asociației proprietarilor? ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare asociatie de proprietari tip condominiu de catre primarie SCLIPEINICU SCLIPEINICU Primaria poate infiinta o asociatie de propietari tip condominiu pe toata suprafata unui oras?Ce se intimpla cu cei ce nu vor sa faca parte din asociatie? (vezi toată discuția)