avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Servicii medicale pentru o gravida fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Servicii medicale pentru o gravida fara venit

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 7 Februarie 2018
1. Pentru un raspuns oficial faceti o sesizare la CNAS, pe: www.cnas.ro/contact/contact.html

2. Spuneti acolo si ce raspuns ati primit de la CJAS.
danacrina a scris:

Am sunat la CNAS astazi si mi s-a spus ca desi nu am venit trebuie sa platesc obligatoriu contributia la sanatate pe ultimele 6 luni pentru a primi statutul de asigurat pe perioada sarcinii si a lauziei .



Ar exista o singura explicatie logica la acest aspect si anume ca dvs ati obtinut venituri impozabile in perioada 2011-2016 ,(e de ajuns sa fi obtinut venit si doar intr-o singura luna din acest interval),nu faceati parte din categoria persoanelor asigurate fara plata si aveati obligatia de a plati asigurare insa nu ati achitat contributie la sanatate,nu ati platit,,acum cand doriti sa primiti statut de asigurat pt ca sunteti insarcinata,au depistat acest aspect si platiti 6x1250x5,5% +accesoriile fiscale (intarzieri,penalizari)
5ani este perioada de prescriere a datoriei fiscale,creante !Cand v-am raspuns v-am pomenit si despre ANEXA 4care se solicita in cazul dvs ...
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
ContSters400311, utilizator
Am lucrat in perioada 2011-2016 4 luni cumulate : doua luni cu un contract de munca pentru elevi deoarece era in vacanta scolara iar 2 luni anul trecut dupa ce am terminat liceul si pana am inceput facultatea pe care am urmat-o numai un semestru adica pana in iulie.

Detaliile de mai sus sunt pentru a va lamuri cu situatia mea cat mai exacta . Imi doresc sa inteleg ce se intampla ca sa pot lua cele mai bune decizii pentru mine si copilul meu.
Pentru perioadele lucrate trebuie sa faceti dovada ca ati fost angajata cu contractele de munca si s-a platit asigurare(respectiv prin angajator)
Daca angajatorii dvs au platit pt dvs contributia la sanatate, si puteti proba acest asp[ect,atunci nu aveti de plata nimic !
Daca in schimb,nu puteti face dovada de asigurat cu plata contributiei(angajat) pt perioadele respective,atunci va trebui sa platiti asa cum v-am informat deja 6x1250x5,5%+ accesorii fiscale ,constand in penalitati de intarziere ,dobanzi .
Mai multe detalii veti obtine chiar de la functionarii de la Casa de Sanatate,dar doar daca le prezentati situatia reala si exacta! (anexa 4)
Buna seara,

Se mai aplica aceste informatii si pt 2018? Adica mai trebuie facute drumurile la CAS si ANAF, desi am vazut ca acum medicul ginecolog te verifica dupa CNP intr-o aplicatie?
Eu am un PFA si vreau sa-l suspend luna aceasta. In aprilie voi naste la stat, deci voi avea 3 luni fara venituri. Mai trebuie sa fac ceva, in acest caz, pentru a ramane totusi asigurata?
Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala gabriella27 gabriella27 Buna ziua.Ma numesc Mititelu Gabriela si problema mea este urmatoarea:sunt insarcinata insa nu lucrez deci nu beneficiez de asigurarea medicala.M-am interesat ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)
Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)