avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reparatii imobil inchiriat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reparatii imobil inchiriat

buna ziua
lucrez la o firma ce are inchiriata o hala ce apartine unui parc industrial, hala inchiriata cu contract de inchiriere. De cateva luni acoperisul halei s-a deteriorat si s-a infiltrat apa in interior, deteriorandu-se tavanul si peretii de rigips favorizand aparitia igrasiei.
Am facut cerere pentru repararea acoperisului la locator pentru reparare si am primit o adresa prin care ni se respinge rererea pe motiv ca in contractul de inchiriere la obligatiile locatarului (adica noi) este specificat urmatorul lucru: " locatorul are obligatia de a intrebuinta bunul inchiriat ca un bun proprietar, ceea ce implica obligatia de a efectua toate reparatiile locative, de intretinere curenta, a caror necesitate rezulta din folosinta obisnuita a bunului" . Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a-i face sa repare acoperisul pentru ca avem stricaciuni si nu putem sta din cauza mirosului.
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a putea obliga proprietarul sa repare acoperisul ar trebui sa (ii) dovediti ca aceasta stricaciune nu este ca urmare a folosintei obisnuite a bunului ci ca este posibil sa fie un viciu de constructie.
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

starea halei inchiriate trebuie sa influienteze si chiria care va fi platita catre proprietar.


Un astfel de aspect trebuie avut in vedere in relatie cu dispozitiile contractuale precum si prin raportare atat la starea intiala a imobilului precum si eventualele deteriorari ale imobilului.
Daca au existat operatiuni anterioare de reparatie sau daca prin procesul verbal de preluare - primire a imobilului au fost semnalate eventuale deficiente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu acoperisul nellutu nellutu Buna ziua. Acum cateva luni am cumparat un apartament la mansarda (blocul este de 8 ani) la al doilea val de zapada din anul acesta m-am trezit intr-o ... (vezi toată discuția)
Bunuri sigilate office retyezat office retyezat Societatea noastra a avut un contract de inchiriere (2009-2014) pe o hala industriala , proprietar alta societate comerciala, unde ne desfasuram activitatea.In ... (vezi toată discuția)
Daune auto autovehicul avariat de caderi de zapada andradaioana andradaioana am si eu o speta! un tir a parcat in curtea unei societati comerciale langa o hala in dreptul rampei de incarcare! autovehicolul a stationat la locul de ... (vezi toată discuția)