avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un sfat - violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un sfat - violenta in familie

Ma numesc alice am 27 ani am un copil de 3 ani si 4 luni...tatal copilului e violent uneori consuma bauturi alcoolice si devine agresiv in fata copilului...mia arincat catelul si pisica de la etajul 3 in care rezulta catelul a decedat si pisica e la un adapost..
Copilul e pe numele tatalui si as vrea sa parasesc locuinta impreuna cu copilul....ce consecinte voi avea?trebuie o plangee la politie si un avocat pt a obtine custodia copipului...rezulta ca nu am locuinta si loc de munca am dreptul la locuinta lui si el sa plece...va rog ajutatima
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 17:48, 7 August 2016
Daca nu aveti un loc de munca si nici locuinta va fi foarte greu sa aveti grija de copil.
Trebuie sa ii asigurati hrana, adapost, ingrijire medicala la nevoie, gradinita, etc..
Apelati la ajutorul directiei de asistenta sociala si protectia copilului. Sesizati politia la 112 cand sotul devine violent. Nu il puteti da afara din casa.
Obtineti un ordin de protectie conf.Legii nr.217/2003 republicata in 2014.
puteti obtine evacuarea lui si daca e casa lui , ca masura de protectie.
Cereti in instanta emiterea unui ordin de restrictie si protectie.
Aveti probe pt violenta ?
Ati depus plangere la politie cand a aruncat animalele pe geam ?
Prin solicitarea unui ordin de protectie veti putea obtine evacuarea din casa a sotului violent, chiar daca este proprietar. Va trebui insa sa aveti probe si asta inseamna plangeri penale, certificat IML, inregistrari telefonice, sesizare Protectia Copilului, martori.

Acest ordin insa are o valabilitate maxima de 6 luni, putand fi prelungit.

O alta masura ce poate fi luata prin ordinul de protectie este obligarea lui de a nu se apropia de dvs si copil, dvs urmand sa plecati de acasa si sa solicitati sprijinul autoritatilor care va pot gazdui in centre speciale, unde veti putea beneficia de suport psihologic si sustinere in gasirea unui loc de munca. La fel trebuie sa aveti probe cu care sa sustineti existenta violentei in familie, sub oricare din formele sale (fizica, psihica, economica, sociala etc).
[mesaj mutat]

Am apucat sa dau declarie si a platit amenda darnu stiu cum sa facut ca a anulat amenda..stiu ca are relatii la politie dar am martori privind aruncarea celor 2 animalute si printre care si copilul a vazut ...am martori care vor sa dea declaratii pentru mine ca e violent dar nu vreau sa astept sa mananc bataie ca sa dovedesc ca e violent..vreau sa plec la un centru mama si copilulam inteles ca ofera consiliere si protectie si daca copilul are domiciliul tatalui declar ca am plecat cu copilul..eu am domiciliul la socrul meu si buletinul meu si certificatul meu se afla in seiful lui...vreau sa ii ofer linistie copilului..mereu am mancat bataie in prezenta copilului si contact sexual in fata lui...ca sa nu mananc bataie am executat cerintele lui..va rog ajutatoma ce trebuie sa fac sa scap de el...si copilului ii e gfrica de el cand vine beat acasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat Mamafiu Mamafiu Am apucat sa dau declarie si a platit amenda darnu stiu cum sa facut ca a anulat amenda..stiu ca are relatii la politie dar am martori privind aruncarea celor ... (vezi toată discuția)
Buna seara! traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor ... Alina axinte Alina axinte Buna seara! Traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor mei. Avem 2 băieți împreună,unul de 4 ani si celalalt de 1 an jumate. De cand a aparut al ... (vezi toată discuția)
Maltratare femei Diaconescu Andreea Diaconescu Andreea Buna ziua!Am si eu o prietena de familie ce isi mananca bataie de la sotul ei...Mai acum cateva seri si-a luat 2 picioare in burta pentru ca el a venit bauta ... (vezi toată discuția)