avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donatia se mai poate sechestra?
Discuție deschisă în Executare silită

Donatia se mai poate sechestra?

am un chiosc inregistrat pe firma daca-l donez unui neam mai poate fi sechestrat daca sunt exucutat silit.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 22:00, 5 August 2016
Da, prin actiune revocatorie.
trebuie sa-l vand cu acte ca sa nu mai fie pe firma nu?
Art. 1562
Noţiune
(1) Dacă dovedeşte un prejudiciu, creditorul poate cere să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de debitor în frauda drepturilor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate.
(2) Un contract cu titlu oneros sau o plată făcută în executarea unui asemenea contract poate fi declarată inopozabilă numai atunci când terţul contractant ori cel care a primit plata cunoştea faptul că debitorul îşi creează sau îşi măreşte starea de insolvabilitate.

Detalii: [ link extern ]

si atentie la - Articolul 239
Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
[ link extern ]

fără, însă, a intra în discuții privind donația unei SC
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
Marian Bucur, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,sotul meu era proprietar pe o garsoniera de 1 an de zile si odata cu recensamantul cei de la o firma de recuperari l-au gasit cu un bun imobil au ... (vezi toată discuția)
Act de donatie marina14 marina14 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea actiunii pauliene Gaby811 Gaby811 Buna seara, La momentul anului 2007 activul patrimoniului lui X consta dintr-un imobil in valoare de 200 lei, iar pasivul din 2 credite, unul in valoare de ... (vezi toată discuția)