avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Noul Cod Fiscal, Venituri Obtinute in Strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Noul Cod Fiscal, Venituri Obtinute in Strainatate

Buna ziua,
Sunt salariat in acest moment in Germania. Am un contract doar pentru putin peste 6 luni, care se termina anul acesta, dupa care intentionez sa ma intorc in Romania.
Aici am o locuinta provizorie doar pe perioada lucrului aici.

Cotizez aici la toate asigurarile necesare si platesc impozit aici pe salariul obtinut.
Inainte de plecarea din Romania nu am trecut pe la ANAF.

Ce ar trebui sa fac acum sau dupa ce ma intorc in Romania?

Se incadreaza salariul meu de aici in veniturile care pot fii impozitate si in Romania? Sau din moment ce lucrez aici mai mult de 6 luni si platesc aici impozite, sunt scutit de impozit in Romania ?

Ce documente trebuie sa am la mine cand ma intorc in Romania pentru a fi scutit de impozit in Romania ?

Sau ce documente ar trebui oricum depuse in Romania ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:18, 6 August 2016
Nu trebuie sa declarati si sa platiti nimic in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma venit si angajat in germania?? DankePFA DankePFA Buna ziua, 1. Este permis sa ai in Romania un PFA la Norma venit cu Caen 6202 si concomitent sa fii angajat cu carte de munca in Germania (norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate carsteaverginica carsteaverginica buna seara . am mers astazi la casa de sanatate cu dorinta de a cotiza lunar pt sanatate desii nu lucrez nicaieri si nu am nevoie deocamdata de spitalizare sau ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala si domiciliu Andra01 Andra01 Buna seara, lucrez de 4 ani in Germania,platesc toate taxele acolo,impozit etc.In Romania nu am lucrat niciodata. Cum pot afla daca sunt rezident fiscal sau ... (vezi toată discuția)