avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de parcare ocupat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de parcare ocupat abuziv

Buna ziuă,

As dori sa stiu următoarele informații.

Sunt din Timișoara și locuiesc intr-un bloc mai nou construit, dar care nu are prevazute locuri de parcare. Există o porțiune în fața blocului în care toată lumea parcheaza.

Evident, pentru că trăim în România, s-a trezit unu mai deștept care și-a pus el semn de parcarea interzisa. Pana aici toate bune. În momentul în care cineva parcheaza acolo, îl blochează, coboară si se ceartă cu ei, le ridică ștergătoarele.

Din cate stiu eu, zona nu face parte din Timpark.

Cu toate astea, as încalcă vreo lege daca mi-as pune si eu semn cu parcarea interzisa si as face ca el ( aici glumesc).?
Există vreo lege în acest sens? Pot să mă duc la primărie sa cumpăr locul de parcare din fata blocului?

Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:48, 7 August 2016
Atat timp cat spatiul unde ati inteles sa parcati reprezinta domeniu public,nu este de loc legal si temeinic ca unul dintre locatari a inteles sa instaleze semn de parcarea interzisa.
pentru legala solutionare contactati serviciul specializat din primarie,precizati existenta spatiului apartinand domeniului public care este utilizat de catre locatari dreopt spatiu de parcare si solicitati variante pentru realizarea unei parcari
Locurile de parcare apartinand domeniului public se pot utiliza prin incheiere de contracte de concesiune anuala
Nu se pot cumpara spatii de parcare apartinand domeniului public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)
Parcarea in mediul rural oanaa11 oanaa11 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc construit in mediul rural, cu cateva locuri de parcare in fata blocului care sunt ocupate in permanenta. In jurul blocului ... (vezi toată discuția)