avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor retinut de tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor retinut de tatal biologic

sunt bunica materna a unui minor in varsta de 4 ani,rezultat in urma unui concubinaj.tatal copilului,fiind plecat in spania,de o perioada de vreme,a solicitat fiicei mele sa vina cu copilul la el in vizita,iar acum refuza sa il mai dea.mentionez,ca toti trei sunt cetateni romani.ce sanse sunt ca fiica mea sa isi recupereze copilul
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:58, 12 August 2016
Sunt conştientă de necesitatea ca un copil să fie crescut de 2 părinţi.Dar sunt la fel de conştientă că un om care îşi iubeşte copilul, nu-l părăseşte şi nu se mută la mii de km distanţă de el;dacă totuşi vrea să petreacă timp cu copilul, putea veni chiar el în Romania, fiindcă nu mama a plecat din ţară să trăiască în Spania, ci tatăl. La fel, presupun că domnul a avut concediu în perioada în care a solicitat ca minora să stea cu el, deci putea veni în Romania. Dacă domnul lucrează în Spania, cine se va ocupa de copil cât timp el este la lucru?
Legal, copilul fiind în Spania, problema se rezolvă tot acolo şi cred că este o urgenţă.
Eu aş anunţa Poliţia de acolo, Protecţia Copilului de acolo, dar aş acţiona şi aici, în Romania, prin plângere la Poliţie pentru răpire minor; trebuie să fiţi în posesia unor dovezi că domnul refuză returnarea copilului, nu numai vorbe.

aginstPAS, aveţi, ca de obicei, dreptate. Totuşi, umila mea părere este că iubirea părintească nu se materializează în smulgerea minorului iubit din mediul familial în care a fost crescut şi reţinerea acestuia într-un mediu nesigur chiar şi pentru cel care reţine minorul - mă refer la faptul că tatăl "este de un timp în Spania", deci şi el este într-un mediu străin şi este străin acolo. Dar pentru unii (fără a mă referi la cazul de faţă) iubirea se materializează în bani, la plata chiriei imobilului de către stat, la alocaţii în euro pentru copilul aflat în îngrijire ,în ajutoare sociale. :)
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
Martonze, utilizator
justitiara13 a scris:

fiica mea a lasat copilul in vacanta la tatal,nu a ramas langa copil

Trebuie deschis proces în România cat mai urgent.
Domiciliul obișnuit al copilului este în România dar la proces tatal poate invoca diverse apărări și poate crea probleme.
Depinde și cat de bun va fi avocatul pe care îl va angaja.
cred ca lucreaza cu copilul de mana,cea ce nu prea vad cum ar putea face,in conditiile in care meseria lui presupune atentie marita.credeti ca protectia copilului,va da copilul inapoi mamei,sau se va complica situatia?
Stimată doamnă, totul depinde de conjunctură şi de felul în care s-au petrecut lucrurile.
Pentru mine, care privesc de afară, sunt multe nebuloase, dar cel mai mare semn de întrebare este de ce mama a dus copilul în Spania?
Nu a fost obligată printr-o sentinţă judecătorească, a necesitat efort fizic şi financiar să ducă copilul acolo; presupunem că fetiţei îi era dor nemăsurat de tata, de ce nu a venit tata în Romania dacă avea concediu?
Apoi, mama nu este primită în locuinţa domnului, cum poţi tu, ca mamă, să laşi copilul nesupravegheat cu omul care e "plecat de un timp" de lângă copil?
Domnul poate demonstra că mama şi-a abandonat copilul, l-a luat din romania şi i l-a lăsat spre creştere şi educare.
ok,sa presupunem ca totul ar fi adevarat.pe mine ma intereseaza cum sa recuperez copilul,in conditiile in care am si un as in maneca impotriva tatalui.mama a dus copilul in spania,la cererea tatalui.tatal,nu vrea sa se mai intoarca in romania

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor, stabilire domiciliu Soffia Soffia Buna ziua, Avem tata+mama=copil, parintii sunt necasatoriti, ambii sunt romani, copilul s-a nascut in Spania si lasat tatalui sa-l creasca. Mama nu este ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)