avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card sanatate dupa angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card sanatate dupa angajare

M-am angajat de curand si as vrea sa stiu cum pot intra in posesia cardului de sanatate, cat timp dureaza si cum se procedeaza?

Am incercat sa sun la CASMB dar nu raspunde nimeni.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 22:31, 8 August 2016
Eliberare Cardului National de Asigurari de Sanatate
[ link extern ]
Multumesc, am facut cum ati spus, iata ce apare:

Cardul a fost returnat de Posta la CASMB:
NU
Cardul a fost deja identificat de catre CASMB
ca urmare a cererii dvs. sau a medicului de familie:
NU

Cardul nu este in posesia CASMB.
Nu se poate face o cerere de eliberare in acest moment.
Depuneti o cerere la registratura la CASMB sau prin email de emitere si eliberarea card de sanatate, intrucat acel mesaj vi s-a remis dvs l-am primit si eu acum pe CNP-ul meu ... eu am primit deja cardul de multa vreme :))
trz a scris:

...

'Cardul a fost returnat de Posta la CASMB:
NU
Cardul a fost deja identificat de catre CASMB
ca urmare a cererii dvs. sau a medicului de familie:
NU

Cardul nu este in posesia CASMB.
Nu se poate face o cerere de eliberare in acest moment".


ATENTIE !:
Informatiile acestea sunt valabile doar in cazul in care cardul dvs deja a fost tiparit dar nu ati intrat in posesia lui,nu pt situatia in care nu aveti tiparit pana la aceasta ora un card de sanatate!

"Asiguraţii carora nu li s-a emis (tiparit) cardul de sanatate pot beneficia de servicii medicale fara prezentarea acestui document, in baza calitatii de asigurat, urmare verificarii efectuate de catre furnizori aici:

[ link extern ]

Cardurile nu se emit (tiparesc) urmare a cererilor depuse de catre asigurati. Pentru asiguratii care implinesc varsta de 18 ani si persoanele care dobandesc calitatea de asigurat comanda de tiparire si distribuire a cardului de sanatate se genereaza automat din sistem. Acestia vor primi cardul naţional de sanatate prin serviciile postale, la domiciliul inscris in cartea de identitate."

Asadar,nu aveti de ce sa depuneti nicio cerere ,caci cardul se va tipari si distribui in mod automat!
Pana atunci veti putea beneficia de servicii medicale in baza calitatii de asigurat ,pe care furnizorul de servicii medicale(medic de familie,medic specialist)o poate verifica interogand sist. informatic la adresa mentionata mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala Viovas Viovas Buna ziua! Am o intrebare: angajatorii mai au obligatia de a elibera adeverinte medicale (pentru medicul de familie sau pentru spital) pentru salariatii sai ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate obligatoriu !! dugmm dugmm Buna ziua! Sunt o persoana asigurata medical, dar cardul meu inca nu a fost emis. M-am prezentat la laboratorul de analize in urma cu cateva zile si mi s-a ... (vezi toată discuția)