avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract civil prestari servicii intre persoane fizice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract civil prestari servicii intre persoane fizice

Nu sunt sigur ca este aria cea mai indicata pentru o astfel de intrebare, dar nu am gasit o alta sectiune mai potrivita.

O persoana fizica doreste ridicarea unei case cu in regie proprie. Evident ca nu va putea face asta doar el singur, asa ca va fi ajutat fie benevol fie contra cost de prieteni sau straini, care nu detin firme, PFA, etc.

Se doreste gasirea unei formule de colaborare cu aceste persoane astfel incat sa nu fie incalcata legea, sa se trezeasca unul sau altul cu amenzi pentru munca la negru, incalcarea normelor de protectia muncii sau mai stiu eu ce.

Este posibil incherea de contracte civile intre beneficiar (persoana fizica) si prestatori (fiecare persoana fizica in parte care participa la un moment dat)? Ce raspundere are beneficiarul in fata unui eventual control de la inspectia muncii, sanatate, etc? Ce obligatii fiscale are fiecare parte?

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii sau contract civil vali7111 vali7111 Buna ziua. Care este difereta intre un contract de prestari servicii si un contract civil Aceste contracte se incheie intre o persoana fizica (nu PFA) si o ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioadã determinatã sau ... Katri Katri Societatea noastră doreşte să mansardeze imobilul în care işi desfăşoară activitatea şi pentru aceeastă lucrare am găsit doi meseriaşi, [b]persoane ... (vezi toată discuția)
Conventia civila say say Buna ziua As dori sa aflu mai multe detalii despre conventiile civile de prestari servicii si contractele de prestari de servicii - munca, legislatie, cum ... (vezi toată discuția)