avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de prestari servicii sau contract civil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de prestari servicii sau contract civil

Buna ziua. Care este difereta intre un contract de prestari servicii si un contract civil
Aceste contracte se incheie intre o persoana fizica (nu PFA) si o societate.
O alta intrebare ar fi : din venitul brut ce dari se scad catre stat? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
vali7111, utilizator
Cel mai recent răspuns: felicia ratiu , utilizator 11:53, 31 Martie 2010
Contractul de prestar i, conventia civila sau contract civil este unul si acelasi.
Dupa ultimele modificari ale Codului muncii, nu se mai pot incheia contracte de prestari intre persoane fizice si societati comerciale, ci numai cu PFA.
Am incheiat un contract civil anul trecut. In contract scrie ca beneficiarul retine din salariul brut 10% constand in virarea impozitului prin retinere la sursa(ramand ca diferenta de impozit sa fie achitata de catre prestator la sf. anului fiscal).Cum si cind anume platesc acea diferenta de 6% . Va multumesc
Modificarile la codul muncii spune ca se poate incheia contract civil de prestari servicii insa nu pentru activitati regulate, ci de regula, pentru o prestatie unica, determinata.
se retine imozit de 16% final sau de 10% si 6% dse va plati de beneficiar.....de asta finantele accepta sa zic aceste contracte...pe ei ii intereseaza ipmpozitul....dar din punct de vedere al itm-ului acestea sunt un fel de munca la negru.....si mai zic...ca nu este deloc protejat angajatul prin aceasta forma de colaborare.....vechime....asigurari...etc...
si de fapt nici angajatorul nu poate trage la rapundere persoana care presteaza servicii.....conventiile civile fiind reglementate de codul civil...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte civile?!?! contract de prestari servicii - art 52 cod fiscal anamaria2006 anamaria2006 Am auzit recent de aceasta denumire de contract civil in sensul de contract de prestari servicii.Din cate am inteles este vorba de un contract incheiat de o ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Vioreld Vioreld salutare. vreau sa inchei cu o persoana fizica o conventie civila. intrebarea mea este ce se plateste in acest caz (doar impozitul de 16%)? cine plateste ... (vezi toată discuția)
Conventi civila pe codul civil ContSters146557 ContSters146557 Mai sunt valabile conventiile civile dupa data de 1 aprilie 2010 ? Pe ce perioada se pot face ? Pentru promoteri, ospatari la evenimente se pot face ... (vezi toată discuția)