Doamna, aveti dreptate, legile proaste trebuie schimbate. Dar, potrivit art. 74 din Constitutia Romaniei, initiativa legislativa nu pot avea decat Guvernul, deputatii, senatorii sau un numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. La asta ma refeream cand spuneam ca nu vad ce-ar putea face ANPH-ul in privinta legii.
Eu va urez succes, indiferent care va fi institutia careia va veti adresa.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
:offtopic:
ynocentta a scris:
Cu aceasta ocazie ,intr-o succesiune motivata de precizarea etapelor necesare obtinerii unui document medical care sa ateste situatia reala, ,cu mentionarea unui singur act normativ ,pe parcursul a mai multe randuri v-am precizat actul normativ ,care difera de cel precizat de dvs (...)
Legea nr. 519/2002 a fost abrogata prin Legea nr. 448/2006. Deci, difera, corect, dvs. vorbiti despre si conform unor acte normative abrogate, eu despre si conform celor in vigoare.
Potrivit art. 86 din actul normativ-cadru in domeniu, care este Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap sunt incadrate:
-in urmatoarele
grade: usor, mediu, accentuat si grav;
-in urmatoarele
tipuri: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.
Nu exista incadrare in grupe sau in gradele I, II sau III de handicap.