avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii La contracte cod civil, platesc CAS ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

La contracte cod civil, platesc CAS ?

Buna seara,
am incheiate contracte pe cod civil si retin persoanelor fondul de sanatate si impozit, trebuie sa retin si contributia de asigurari sociale?
va multumesc:hm:
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:41, 20 August 2009
Nu.
Vedeti Legea nr. 200/2008 - aprobarea OUG nr. 91/2007 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei sociale:
1. La articolul I punctul 15, articolul 26 va avea urmatorul cuprins:
„Art. 26. — (1) Contributia de asigurari sociale nu se datoreaza asupra sumelor reprezentand:
a) prestatii suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de munca si boli profesionale;
b) diurne de deplasare si de delegare, indemnizatii de delegare, detasare si transfer, drepturi de autor, precum si venituri primite in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare;
c) participarea salariatilor la profit.
(2) Sumele asupra carora nu se datoreaza contributia de asigurari sociale, prevazute la alin. (1) lit. b) si c), nu se iau in considerare la stabilirea prestatiilor din sistemul public de pensii.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumeriri contributii conform oug 82/2010 adriana64 adriana64 Buna ziua! Revin cu o nedumerire de data asta. Faimoasele ordonante de urgenta ( OUG 58/2010 si OUG 82/2010 ) prevad plata contributiilor la pensie si ... (vezi toată discuția)
Cum pot angaja personal pt. 20 zile? iuli-ana iuli-ana voi avea o lucrare de executat pe firma pt. care imi trebuie muncitori necalificati pentru 20 zile, nu vreau sa le fac contract de munca pt. aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie ContSters109653 ContSters109653 NU mai este obligatorie asigurarea in sistemul de pensii de stat .Pentru cine si din ce context al Legii 19/2000 ( modificata ) rezulta, va rog mult ... (vezi toată discuția)